ΔΙΕΘΝΗ

Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Κεντρικού Μίσιγκαν. Νεκροί και τραυματίες

πυροβολισμοί-στο-πανεπιστήμιο-του-κε-98200

Για πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη του Κεντρικού Μίσιγκαν, στις βόρειες ΗΠΑ, έκανε λόγο το ανώτατο ίδρυμα με ανακοίνωσή του στο Twitter, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες. Τη ζωή τους έχουν χάσει δύο άτομα και δύο ακόμη έχουν τραυματιστεί.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί στην πανεπιστημιούπολη του Κεντρικού Μίσιγκαν στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, έγινε γνωστό από τη διεύθυνση του ιδρύματος, που προειδοποίησε για έναν ύποπτο ηλικίας 19 ετών, ο οποίος παραμένει προς το παρόν ασύλληπτος.

«Η πρόσβαση στην πανεπιστημιούπολη έχει αποκλειστεί» επισήμανε το πανεπιστήμιο στον ιστότοπό του.

«Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους δεν είναι φοιτητές και η αστυνομία πιστεύει ότι πρόκειται για ένα περιστατικό το οποίο οφείλεται σε οικογενειακή διένεξη» διευκρίνισε το Central Michigan University σε ένα δελτίο τύπου.

Ο ύποπτος είναι ένας Αφροαμερικανός ηλικίας 19 ετών, πρόσθεσε το πανεπιστήμιο, τονίζοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες ή νεκροί.

Το πανεπιστήμιο κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο.

«Ο ύποπτος δεν έχει συλληφθεί» μέχρι στιγμής, πρόσθεσε το πανεπιστήμιο. Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κτίριο Κάμπελ Χολ του ιδρύματος που βρίσκεται στην πόλη Μάουντ Πλέζαντ.

Περίπου 18.000 σπουδαστές φοιτούν στο πανεπιστήμιο αυτό.

Τα επεισόδια με πυροβολισμούς είναι σύνηθες φαινόμενο στις ΗΠΑ, όπου τα όπλα που κυκλοφορούν είναι όσα και οι κάτοικοι της χώρας.

Στις 14 Φεβρουαρίου, στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας, στο Πάρκλαντ της Φλόριντας, ένας 19χρονος άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 17 μαθητές και καθηγητές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου