ΔΙΕΘΝΗ

Αρχίζει σήμερα η νέα προεδρική θητεία του Νίκου Αναστασιάδη

αρχίζει-σήμερα-η-νέα-προεδρική-θητεία-102582

Με την επίσημη τελετή στις 11:30, στη Βουλή, ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με 56%, Νίκος Αναστασιάδης αρχίζει την νέα πενταετή προεδρική του θητεία. Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Συντάγματος, ο κ. Αναστασιάδης θα δώσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τη νενομισμένη διαβεβαίωση ότι «θα τηρεί πίστη στο Σύνταγμα και τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας» και στη συνέχεια θα μιλήσει ενώπιον των μελών του Σώματος.

Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί πρεσβευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, εκπρόσωποι των άλλων δογμάτων και εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής, πνευματικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου. Μετά την συνεδρίαση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα δεχθεί τα συγχαρητήρια των βουλευτών και των επισήμων στο γραφείο του προέδρου της Βουλής.

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ενώπιον του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη η τελετή διαβεβαίωσης των μελών του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Θα ακολουθήσει η πρώτη, σύντομη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα γίνουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου