Μεξικό: Οι Αρχές ερευνούν εάν αστυνομικοί ενέχονται στην εξαφάνιση τριών Ιταλών

Τελευταία ενημέρωση: 2018-02-21, 10:13:34
Μεξικό: Οι Αρχές ερευνούν εάν αστυνομικοί ενέχονται στην εξαφάνιση τριών Ιταλών

Οι μεξικανικές Αρχές γνωστοποίησαν ότι ερευνούν εάν αστυνομικοί διαδραμάτισαν οποιονδήποτε ρόλο στην εξαφάνιση τριών Ιταλών στη δυτική Πολιτεία Χαλίσκο.

Οι τρεις Iταλοί υπήκοοι, που κατάγονται από τη Νάπολη, εξαφανίστηκαν την 31η Ιανουαρίου, αφού προσήχθησαν από αστυνομικούς σε ένα πρατήριο καυσίμων στον δήμο Τεκατιτλάν, στο νότιο τμήμα της Πολιτείας.

Οι πολιτειακές αρχές «εξετάζουν, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες», εάν αστυνομικοί ενέχονται στην υπόθεση της εξαφάνισης, ανέφερε ο Ρομπέρτο Λόπες, ανώτερος αξιωματούχος στη Χαλίσκο.

Σύμφωνα με τον Λόπες, οι τοπικές αρχές συνεργάζονται στην έρευνά τους με το ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και την πρεσβεία της Ιταλίας στο Μεξικό.

Ο Λόπες δεν διευκρίνισε εάν οι αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις οικογένειες των τριών υπηκόων της Ιταλίας που αγνοούνται.

Το Σαββατοκύριακο, μέλη των οικογενειών των τριών προσώπων που εξαφανίστηκαν και φίλοι τους βγήκαν στους δρόμους της Νάπολης και απαίτησαν οι αρχές του Μεξικού να βρουν τους Ραφαέλε Ρούσο, Αντόνιο Ρούσο και Βιντσέντσο Τσιμίνο.

Το Μεξικό βρίσκεται αντιμέτωπο με τη χειρότερη έξαρση των βίαιων εγκλημάτων που έχει καταγραφεί ποτέ, με πάνω από 25.000 φόνους να καταγράφονται το 2017 -- ο δείκτης των ανθρωποκτονιών ανήλθε την περασμένη χρονιά στις 20,5 ανά 100.000 κατοίκους. Ένα από τα αίτια αυτής της έξαρσης θεωρείται πως είναι ο κατακερματισμός των καρτέλ σε μικρότερες συμμορίες, που μάχονται για επιρροή και τον έλεγχο εδαφών.

Στις Πολιτείες του Μεξικού που αντιμετωπίζουν το εντονότερο πρόβλημα εξαιτίας του κύματος βίας, διεφθαρμένοι αστυνομικοί συχνά συνεργάζονται με τις συμμορίες.

Το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο, που οι ΗΠΑ θεωρούν μια από τις ισχυρότερες συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος στο Μεξικό, δρα κυρίως στην Πολιτεία όπου έγινε η εξαφάνιση των τριών Ιταλών.

[zougla.gr]

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
7
=