ΔΙΕΘΝΗ

«Addio» στην κυβέρνηση Μπερλουσκόνι

addio-στην-κυβέρνηση-μπερλουσκόνι-482052

Την «ετοιμόρροπη» κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι εγκατέλειψαν τη Δευτέρα ένας υπουργός και τρεις υφυπουργοί προσκείμενοι στον πρόεδρο της ιταλικής Βουλής Τζιανφράνκο Φίνι. Οι παραιτήσεις δεν επιφέρουν την άμεση πτώση της κυβέρνησης, όμως σηματοδοτούν βαριά κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης και φέρνουν όλο και πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές.

Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αντρέα Ρόνκι, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικών Δραστηριοτήτων Αντόλφο Ούρσο και οι υφυπουργοί Αγροτικών Υποθέσεων Αντόνιο Μπουονφίλιο και Περιβάλλοντος Ρομπέρτο Μένια.

Σύσσωμοι έχουν προχωρήσει στον σχηματισμό Μέλλον και Ελευθερία για την Ιταλία (FLI), το νέο κόμμα που ιδρύθηκε από τον Τζιανφράνκο Φίνι με τη ρήξη με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Αντόλφο Ούρσο επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, το κόμμα Μέλλον και Ελευθερία προτίθεται να συμμαχήσει με τις κεντρώες δυνάμεις Udc και Api, συγκροτώντας ουσιαστικά έναν τρίτο πολιτικό πόλο.

Σχολιάζοντας την παραίτηση των συνεργατών του Τζιανφράνκο Φίνι από την κυβερνητική ομάδα, ο υπουργός Εργασίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, υπογράμμισε ότι «με την κίνηση αυτή συντελείται προδοσία».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου