ΔΙΕΘΝΗ

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα καλεί τους Αιγύπτιους να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους

ο-ηγέτης-της-αλ-κάιντα-καλεί-τους-αιγύπ-114906

Ο ηγέτης της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κάλεσε τους Αιγύπτιους να ανατρέψουν την κυβέρνησή τους, στο δεύτερο μήνυμα εντός της εβδομάδας από εξτρεμιστές ισλαμιστές που προτρέπουν σε βίαιες ενέργειες ενόψει των προεδρικών εκλογών, τον Μάρτιο.

Οι αιγυπτιακές αρχές εντείνουν τη δράση τους εναντίον των ακραίων ισλαμιστών ενόψει των εκλογών που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαρτίου. Την περασμένη Κυριακή το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με το οποίο προειδοποιεί τους Αιγύπτιους να μην συμμετάσχουν στην ψηφοφορία και καλεί τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στις δυνάμεις ασφαλείας και στους ηγέτες της χώρας.

Στο ηχογραφημένο μήνυμά του ο Ζαουάχρι δεν διατυπώνει κάποια συγκεκριμένη απειλή, ούτε αναφέρεται στις εκλογές. Είναι άγνωστο το πότε ηχογραφήθηκε αυτό το μήνυμα.

«Καλώ τους πάντες (…) να εργαστούν για να ξεριζώσουν τους αποστάτες, αυτό το εγκληματικό και διεφθαρμένο καθεστώς, καθώς και σε τζιχάντ με όπλα, χρήματα, λόγια και πράξεις, επιθέσεις και ενέδρες, πλήγματα και διαδηλώσεις» ακούγεται να λέει ο Αιγύπτιος ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Η οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα. Μια ομάδα που συνδέεται μαζί της ανέλβε την ευθύνη για μια επίθεση εναντίον αστυνομικών στη δυτική έρημο της Αιγύπτου πέρσι τον Οκτώβριο.

Ο Ζαουάχρι έχει επικρίνει δημοσίως το Ισλαμικό Κράτος για τις βάναυσες μεθόδους που χρησιμοποιεί, όπως τους αποκεφαλισμούς, τους πνιγμούς και την πυρπόληση των αντιπάλων του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου