ΔΙΕΘΝΗ

Ο δημοσιογράφος που έκανε… έξαλλο τον Γιλντιρίμ [εικόνες-βίντεο]

ο-δημοσιογράφος-που-έκανε-έξαλλο-τον-116149

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ μάλλον είχε… καλομάθει από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων στην Τουρκία. Και όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ένας δημοσιογράφος σήκωσε τυπωμένες φωτογραφίες από παιδιά – θύματα της τουρκικής επιχείρησης στην Αφρίν, ο Τούρκος πρωθυπουργός έγινε… έξαλλος. Και δεν έκρυψε την οργή του μπροστά στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ο δημοσιογράφος που εξόργισε τον Γιλντιρίμ ήταν ο Armanc Agid Nerweyi, ανταποκριτής στην Ευρώπη του κουρδικού site BasNews. Ο Nerweyi είναι Κούρδος. Ίσως αυτό να ήταν κάτι που εξόργισε ακόμη περισσότερο τον Γιλντιρίμ.

Ο εκνευρισμένος κύριος Γιλντιρίμ

Οι φωτογραφίες που κρατούσε ο Κούρδος δημοσιογράφος έδειχναν παιδιά τραυματισμένα. Εδώ και μέρες η Τουρκία, μέσω του δικτύου προπαγάνδας, χαρακτηρίζει τις φωτογραφίες αυτές fake news.

Το ίδιο έγινε και τώρα. Αμέσως στον λογαριασμό του Τούρκου πρωθυπουργού στο twitter ανέβηκαν φωτογραφίες που «αποδείκνυαν» ότι η Τουρκία δεν σκοτώνει παιδιά κι αμάχους στη Συρία.

Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια για το τι γίνεται στην Αφρίν, να πας εκεί ήταν η απάντηση του Τούρκου πρωθυπουργού στον δημοσιογράφο. Και φυσικά η «συμβουλή» να μην κάνει προπαγάνδα και να μην χειραγωγεί (!) την κοινή γνώμη…

[newsit.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου