ΔΙΕΘΝΗ

Αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση για εξορκιστές!

αυξήθηκε-κατακόρυφα-η-ζήτηση-για-εξορ-482845

 

Να και ένας κλάδος που δεν αντιμετωπίζει κρίση. Η Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ βρίσκεται σε απελπιστική ανάγκη για νέους εξορκιστές και για να την καλύψει οργανώνει σεμινάρια…

Το σεμινάριο θα γίνει στη Βαλτιμόρη το Σαββατοκύριακο και οι υποψήφιοι – 56 επίσκοποι και 66 ιερείς έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή – θα διδαχτούν το τελετουργικό του εξορκισμού. Το σεμινάριο διαρκεί δύο ημέρες και φιλοδοξεί να βγάλει στην “πιάτσα” νέους εξορκιστές καθώς αυτή τη στιγμή σε όλες τις ΗΠΑ υπάρχουν μόνο πέντε με έξι.

Ο επίσκοπος εκκλησία του Ιλινόι,Τόμας Παπρόκι δηλώνει στο Reuters, ότι αυτοί οι λίγοι εξορκιστές που υπάρχουν δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες, αφού δέχονται εκκλήσεις από τη μία άκρη της χώρας ως την άλλη. “Κανονικά κάθε επισκοπή πρέπει να έχει το δικό της εξορκιστή” αναφέρει. Οι αιτήσεις για εξορκισμούς μάλιστα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, γεγονός για το οποίο ο πατέρας Παπρόκι δεν είχε να δώσει κάποια εξήγηση.

Σημειώνεται ότι η Καθολική Εκκλησία επιτρέπει να πραγματοποιούν εξορκισμό μόνο ειδικά εκπαιδευμένοι ιερείς και μόνο με έγκριση των ανωτέρων τους στην ιεραρχικά. Σύμφωνα με την Εκκλησία δείγματα ότι ένας άνθρωπος έχει καταληφθεί από δαιμονικό πνεύμα είναι: Φαγούρα, τάση να δαγκώνει, επίδειξη εξωπραγματικής δύναμης και έντονη αντίδραση αποστροφής στον αγιασμό.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου