ΔΙΕΘΝΗ

«Χιονοθύελλα του αιώνα» στη Μόσχα, τεράστιοι όγκοι χιονιού [εικόνες-βίντεο]

χιονοθύελλα-του-αιώνα-στη-μόσχα-τερ-128562

Δυνάμεις του ρωσικού στρατού επιστρατεύτηκαν για να βοηθήσουν την κατάσταση στη Μόσχα, που βρίσκεται αντιμέτωπη με τη «χιονοθύελλα του αιώνα».

Η ζωή «πάγωσε» στη ρωσική πρωτεύουσα καθώς μέσα σε 36 ώρες έπεσε τόσο χιόνι όσο συνήθως σε έναν μήνα. Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς έπεσαν στύλοι ηλεκτροδότησης, ενώ πάνω από 2.000 δέντρα ξεριζώθηκαν υπό το βάρος του χιονιού.

Ο στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι έστειλε 100 άνδρες, δύο εκχιονιστικά μηχανήματα κι ένα φορτηγό για να καθαρίσουν το χιόνι σε μια περιοχή της ρωσικής πρωτεύουσας.

Χαράς ευαγγέλια για τους μαθητές ήταν η απόφαση του δημάρχου Σεργκέι Σομπιάνιν να παραμείνουν κλειστά χθες τα σχολεία καθώς ο υδράργυρος έκανε βουτιά στους -12 βαθμούς Κελσίου, αλλά δεν συμφώνησαν όλοι με την κίνησή του.

«Αν είναι δυνατόν, ο δήμαρχος της Μόσχας επέτρεψε στα παιδιά να μην πάνε σχολείο λόγω της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης», σχολίασε στο Twitter ο δημοσιογράφος Λεονίντ Ρογκόζιν -κάτοικος Βερολίνου ο ίδιος-. «Όταν πήγαινα εγώ στο σχολείο και το Πανεπιστήμιο ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο. Η χιονόπτωση είναι η πιο γελοία δικαιολογία για να μη λειτουργήσουν τα σχολεία. Κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτόν τον κόσμο».

Οι Αρχές κάλεσαν για τον κίνδυνο ατυχημάτων τους Μοσχοβίτες να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στα σπίτια και να προτιμήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. «Μόλις βγήκα από το σπίτι μου κι ήδη γλίστρησα γιατί δεν έχουν ακόμη καθαρίσει το χιόνι από τα πεζοδρόμια», είπε μια κάτοικος της Μόσχας. «Είναι πολύ δύσκολο να διασχίσεις τον δρόμο».

Από την κακοκαιρία ένα άτομο έχασε τη ζωή του κι άλλα πέντε τραυματίστηκαν.

Κατά τη χειμερινή περίοδο η Μόσχα είναι μια από τις πιο «κρύες» πρωτεύουσες στον πλανήτη με τη μέση θερμοκρασία να αγγίζει τους -9 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου