ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στην Ολλανδία για την εν ψυχρώ δολοφονία 17χρονου μπροστά σε παιδιά

σοκ-στην-ολλανδία-για-την-εν-ψυχρώ-δολο-132470

Συγκλονισμένη είναι η κοινή γνώμη του Άμστερνταμ, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία ενός 17χρονου, μπροστά σε εξάχρονα παιδιά. Η δολοφονία έγινε με πυροβόλο όπλο.

Το περιστατικό έγινε στις 26 Ιανουαρίου το απόγευμα, όταν δύο άνδρες με όπλα και καλυμμένα πρόσωπα μπήκαν και άνοιξαν πυρ σε κοινοτικό κέντρο της εργατικής συνοικίας του Βίτενμπουργκ. Εκεί βρισκόταν το θύμα, ο 17χρονος Μοχάμεντ Μπουσίκι, που δίδασκε μαγειρική σε παιδιά.

Ο θάνατός του προήλθε από σφαίρα που δέχθηκε στη σπονδυλική στήλη. Δύο άλλα άτομα -ένας άνδρας και μια νεαρή γυναίκα- τραυματίστηκαν. Το σημείο βρίσκεται πολύ κοντά στην «κόκκινη συνοικία» του Άμστερνταμ, που η νόμιμη πορνεία και τα σημεία πώλησης κάνναβης προσελκύουν καθημερινά χιλιάδες τουρίστες.

Πάνω από 1.000 άτομα στην κηδεία

Πολύς κόσμος έσπευσε στην κηδεία του 17χρονου. Πολλοί αναγκάστηκαν να μείνουν έξω από το τέμενος παρά την καταρρακτώδη βροχή. Η σορός του επρόκειτο να μεταφερθεί στο Μαρόκο για να ενταφιαστεί.

«Τον σκότωσαν εν ψυχρώ. Είναι ακατανόητο», δήλωσε συντετριμμένος κατά τη διάρκεια της κηδείας ο θείος του Ουλάντ Άλι.«Δεν έχει σημασία αν αφορούσε ναρκωτικά, συμμορίες ή χρήματα», είπε επίσης ο Νίκο Κρας. Ο Μοχάμεντ, είπε, ήταν ένα καλό παιδί, που το 2015 είχε πάει στο Καλαί να βοηθήσει τους πρόσφυγες.

Ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας

Η αστυνομία πήρε μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στη συνοικία. Πάντως θεωρεί πρόωρο να συνδεθεί η δολοφονία με τον πόλεμο μεταξύ των συμμοριών ναρκωτικών.

Πάντως, τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει δολοφονίες στην Ολλανδία, μακριά από τα βλέμματα των τουριστών. Οι δολοφονίες αποδίδονται σε συγκρούσεις συμμοριών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών.

Το 2016, το κεφάλι ενός άνδρα που ήταν γνωστός στην αστυνομία βρέθηκε μπροστά σε ένα μπαρ που είχε σχέσεις με κύκλους του οργανωμένου εγκλήματος στο Άμστερνταμ, την επομένη του εντοπισμού του άψυχου σώματός του σε ένα αυτοκίνητο που είχε καεί.

Όμως, οι κάτοικοι ανησυχούν πλέον για το αυτόματο όπλο, καθώς συνειδητοποιούν ότι στην πόλη τους κυκλοφορούν πολεμικά όπλα.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου