ΔΙΕΘΝΗ

«Θερμό» επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα με μαχητικά Ρωσίας και ΗΠΑ

θερμό-επεισόδιο-στη-μαύρη-θάλασσα-μ-138315

Μόλις ενάμιση μέτρο πάνω από αμερικανικό αντικατασκοπικό αεροσκάφος πέρασε ρωσικό μαχητικό στη Μαύρη Θάλασσα, αυξάνοντας την ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες.

Σύμφωνα με το State Department, ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος κινήθηκε με «μη ασφαλή» τρόπο πολύ κοντά σε αεροσκάφος επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα τη Δευτέρα, φθάνοντας σε απόσταση ακόμη και 1,5 μέτρου από αυτό και κατόπιν περνώντας απευθείας από μπροστά του.

«Καλούμε τη Ρωσία να σταματήσει αυτές τις μη ασφαλείς ενέργειες οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο λάθος υπολογισμού, τον κίνδυνο για τα πληρώματα και στις δυο πλευρές, τον κίνδυνο συγκρούσεων στον αέρα» επισημαίνει το State Department, το οποίο τονίζει πως το αμερικανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον ρωσικό εναέριο χώρο.

Από την άλλη πλευρά, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι μετά το περιστατικό αυτό το αμερικανικό αεροσκάφος άλλαξε την πορεία του και απομακρύνθηκε από τα σύνορα ενώ το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε στη βάση του.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου