ΔΙΕΘΝΗ

Φρίκη με εκατοντάδες ανήλικα κορίτσια – έγκυες στην Τουρκία!

φρίκη-με-εκατοντάδες-ανήλικα-κορίτσι-153217

Ένα σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων αποκαλύφθηκε στην Τουρκία με ένα νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη το οποίο δεχόταν και ξεγεννούσε παράνομα εκατοντάδες ανήλικα κορίτσια, χωρίς να ενημερώσει την αρχές, όπως επιβάλει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των κοριτσιών.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της γείτονα χώρας πρόκειται για ανήλικα κορίτσια, που έπειτα από βιασμό ή χωρίς τη συναίνεσή τους έμεναν έγκυος και οι οικείοι της τις πήγαιναν σε συγκριμένο νοσοκομείο στην Κωνσταντινούπολη για να γεννήσουν, χωρίς να ενημερώνονται οι αρχές.

Τα στοιχεία προκαλούν φρίκη καθώς μέσα σε πέντε μήνες 115 κορίτσια γέννησαν στο συγκεκριμμένο νοσοκομείο, ενώ πρόκειται για κορίτσια 16-17 χρόνων που τα πήγαιναν οι γονείς τους μετά από βιασμό ή παράνομη σχέση, όπως εκτιμάται, για να γεννήσουν υπό άκρα μυστικότητα.

Νοσοκόμα που εργάζεται στο νοσοκομείο λέει ότι τα ανήλικα κορίτσια που πηγαίνουν να γεννήσουν εκεί είναι κάπου 450-500 το χρόνο, ενώ πλέον η αστυνομία τώρα ερευνά υποθέσεις βιασμού ή κακοποίησης που δεν έχουν δηλωθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου