ΔΙΕΘΝΗ

«Έφυγε» η γηραιότερη Αιγυπτιώτισσα, η Αλεξανδρινή Ελένη Σαρούχου, σε ηλικία 102 ετών

έφυγε-η-γηραιότερη-αιγυπτιώτισσα-η-153236

Πολύ φτωχότερος είναι από σήμερα ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός σε όλον τον κόσμο, καθώς «εγκατέλειψε» τη ζωή μία Αλεξανδρινή που αγαπήθηκε όσο λίγοι και ανταπέδωσε και η ίδια την αγάπη με το παραπάνω, μέχρι τις τελευταίες μέρες της.

Το νήμα της ζωής της Αιγυπτιώτισσας και Αλεξανδρινής, Ελένης Σαρούχου, κόπηκε σήμερα, 19 Ιανουαρίου 2018, στα 102 της χρόνια, κατατάσσοντάς την στην γηραιότερη, μέχρι σήμερα, Αιγυπτιώτισσα.

Τελευταία φορά που την είδε η παροικία, ήταν στο ελληνικό Γηροκομείο «ΜΑΝΝΑ», την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, πριν από τα Χριστούγεννα, όταν τα παιδιά των ελληνικών σχολείων επισκέφθηκαν το Γηροκομείο της ΕΚΑ για να πουν τα κάλαντα στους γέροντες.

Τότε μάλιστα, η αξέχαστη Ελένη Σαρούχου μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων από τον π. Σπυρίδωνα Κλαδάκη, όπως και οι άλλοι τρόφιμοι του οίκου ευγηρίας.

Εκείνες τις ημέρες, είχε δεχτεί την επίσκεψη και από τις κυρίες του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας, με την πρόεδρό τους, Αλίκη Αντωνίου.

Λίγες μόλις μέρες μετά, η αείμνηστη «κυρά Ελένη», αναγκάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ριάντα» της Αλεξάνδρειας για κάποιες επιπλοκές στην υγεία της, όπου υπεβλήθη σε εγχείρηση. Από τότε δεν μπόρεσε να επιστρέψει πίσω στο «ΜΑΝΝΑ», βυθίζοντας στη θλίψη τους τροφίμους και όλη την παροικία.

Αμέσως μετά την αναγγελία του θλιβερού γεγονότος, ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας και υπεύθυνος για το Γηροκομείο, Εδμόνδος Κασιμάτης, μαζί με όλα τα μέλη της κοινοτικής επιτροπής, εξέφρασαν τη θλίψη τους για την απώλεια.

Η Ελένη Σαρούχου ήταν από τις πιο αγαπητές Αιγυπτιώτισσες σε όλη την παροικία, επί πολλά χρόνια βοήθησε πολλές ελληνικές οικογένειες, όπου εργάστηκε σαν οικονόμος, ενώ δέχτηκε τη φροντίδα και τη θαλπωρή της ελληνικής κοινότητας Αλεξανδρείας, από το 2000, όπου μετακόμισε στο ελληνικό Γηροκομείο ΜΑΝΝΑ.

Είχε ένα γιο, τον Δημήτρη Σαρούχο, που ζει στην Αμερική και έναν εγγονό.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου