ΔΙΕΘΝΗ

Εξουδετερώθηκε στο «παρά πέντε»

εξουδετερώθηκε-στο-παρά-πέντε-486298

Μόλις 17 λεπτά προτού εκραγεί εξουδετερώθηκε το ένα από τα δύο παγιδευμένα δέματα της Αλ Κάιντα που εστάλησαν την περασμένη εβδομάδα αεροπορικώς από την Υεμένη, δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ.

Τα πακέτα-βόμβα είχαν τελικό προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες και εντοπίστηκαν στα αεροδρόμια Βρετανίας και Ντουμπάι, αφού είχαν «ταξιδέψει» σε επιβατικές πτήσεις.

Ο Μπρις Ορτφέ έκανε τη σχετική αποκάλυψη μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο France-2, αλλά δεν έδωσε κανένα περαιτέρω στοιχείο.

Οι έρευνες για τα πακέτα-βόμβα έχουν επικεντρωθεί σε οργάνωση συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα, η οποία έχει την έδρα της στην Υεμένη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Υεμένη έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον νεαρό Σαουδάραβα Ιμπραχίμ αλ-Ασίρι, ο οποίος πιστεύεται ότι κατασκεύασε τις βόμβες που περιείχαν τα δέματα.

Τα παγιδευμένα πακέτα εντοπίστηκαν έπειτα από πληροφορία που έλαβαν οι σαουδαραβικες Αρχές. Περιείχαν την εκρηκτική ύλη PETN, η οποία είναι δύσκολα ανιχνεύσιμη, και ήταν κρυμμένα σε εκτυπωτές μέσα σε μεγαλύτερα δέματα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου