Φάρατζ: Ίσως πρέπει να κάνουμε και δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Τελευταία ενημέρωση: 2018-01-11, 23:35:22
Φάρατζ: Ίσως πρέπει να κάνουμε και δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

Ο υπέρμαχος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ δήλωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει να σκέφτεται το σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ λέγοντας ότι μια δεύτερη ψηφοφορία θα αναδείκνυε και πάλι την επιλογή της εξόδου και θα έληγε έτσι το ζήτημα.

"Ίσως να φτάνω σε σημείο να σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κάνουμε και δεύτερο δημοψήφισμα...για την παραμονή μας ή μη στην ΕΕ", δήλωσε ο Φάρατζ στην εκπομπή "The Wright Stuff" του Channel Five.

"Θεωρώ ότι αν κάναμε δεύτερο δημοψήφισμα θα έληγε το ζήτημα για μια γενιά. Το ποσοστό εκείνων που θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου την επόμενη φορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη".

Ο Φάρατζ, ο πρώην αρχηγός του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο τόσο στην απόφαση για διεξαγωγή του δημοψηφίσματος το 2016 όσο και στο σοκαριστικό αποτέλεσμα--52% υπέρ έναντι 48% κατά.

Οι Βρετανοί παραμένουν διχασμένοι ως προς την αποχώρηση της χώρας τους απο την ΕΕ με κάποιους, περιλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού των Εργατικών Τόνι Μπλερ, να υποστηρίζουν ότι η απόφαση θα πρέπει να ακυρωθεί.

Ορισμένοι βουλευτές επιχειρηματολογούν υπέρ της διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος σχετικά με τους όρους της συμφωνίας αποχώρησης.

thetoc.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=