ΔΙΕΘΝΗ

Μέλος της Αλ Κάιντα «έδωσε» την πληροφορία

μέλος-της-αλ-κάιντα-έδωσε-την-πληροφ-487345

Η κρίσιμη πληροφορία που οδήγησε στην ανακάλυψη των παγιδευμένων δεμάτων σε δύο εμπορευματικά αεροσκάφη με προορισμό της ΗΠΑ προήλθε κατά πληροφορίες του BBC από πρώην μέλος του τρομοκρατικού δικτύου της Αλ Κάιντα. Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τρομοκρατική συνωμοσία• απαγορεύει η Γερμανία τις επιβατικές πτήσεις από την Υεμένη.

Βρετανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο BBC ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, ο Τζαμπέρ αλ-Φαΐφι, παραδόθηκε στις Αρχές της Σαουδικής Αραβίας πριν από δύο εβδομάδες, ενώ κατά το παρελθόν είχε κρατηθεί στην αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα.

Ο Αλ-Φαΐφι είναι ένας εκ των πολλών κρατουμένων στο Γκουαντάναμο που επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία για επανένταξη το 2006. Στη συνέχεια επέστρεψε στους κόλπους της Αλ Κάιντα στην Υεμένη, προτού τελικά παραδοθεί στις σαουδαραβικές Αρχές.

Κατά πληροφορίες όντας στην Υεμένη ο Τζαμπέρ αλ-Φαΐφι επικοινώνησε με Σαουδάραβες κυβερνητικούς αξιωματούχους λέγοντας ότι θέλει να επιστρέψει στη χώρα του, και οργανώθηκε η παράδοσή του μέσω της κυβέρνησης της Υεμένης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου