ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Συλλήψεις υπόπτων που φέρεται να σχεδίαζαν Πρωτοχρονιάτικη επίθεση

τουρκία-συλλήψεις-υπόπτων-που-φέρετα-177864

Στη διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη, η τουρκική αστυνομία έθεσε υπό κράτηση 20 άτομα, από τα οποία τα 15 είναι ξένοι υπήκοοι, ως ύποπτα για σχέσεις με τον ISIS, ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας πριν από την πρώτη επέτειο της επίθεσης σε νυκτερινό κέντρο που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από τηναντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης το Σάββατο και είχαν στόχο τέσσερις τοποθεσίες σ’ όλη την πόλη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αστυνομία, η οποία δεν κάνει γνωστές τις εθνικότητες των ξένων υπόπτων.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε πως οι ύποπτοι πιστεύεται ότι σχεδίαζαν επίθεση στην πόλη κατά τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Τις τελευταίες ημέρες η τουρκική αστυνομία έχει εντείνει τις επιχειρήσεις της εναντίον υπόπτων για σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Την Πέμπτη και την Παρασκευή έθεσε υπό κράτηση περίπου 195 άτομα.

Τουρκία: Προσαγωγή 75 μελών του ISIS

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο αριθμός των εν υπηρεσία αστυνομικών έχει διπλασιαστεί σε 37.000 και δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις ματαιώθηκαν ή απαγορεύθηκαν σε ορισμένες περιφέρειες για λόγους ασφαλείας, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Πολλές οδοί σε περιοχές στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης θα παραμείνουν κλειστές ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα επιτρέπεται η είσοδος βαρέων οχημάτων, έχει ανακοινώσει επίσης η αστυνομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου