ΔΙΕΘΝΗ

Σε θέσεις μάχης η Γαλλία

σε-θέσεις-μάχης-η-γαλλία-489587

Για νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται τα συνδικάτα στη Γαλλία, καθώς η Γερουσία ενέκρινε το νόμο για τη μεταρρύθμιση στο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Δείχνοντας την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, παρότι η εθνοσυνέλευση έχει ήδη υπερψηφίσει τον επίμαχο νόμο, τα έξι μεγαλύτερα συνδικάτα αποφάσισαν αργά το βράδυ της Πέμπτης να οργανώσουν νέες διαδηλώσεις στις 28 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου.

Πέρα από τα προβλήματα στον τομέα των μέσων μαζικής μεταφοράς, ο Γάλλος πρόεδρος έχει να αντιμετωπίσει επίσης τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα διυλιστήρια και τα μπλόκα στις αποθήκες καυσίμων, που έχουν προκαλέσει προβλήματα στον ανεφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα.

Η εξομάλυνση του ανεφοδιασμού των πρατηρίων καυσίμων θα χρειαστεί ακόμη πολλές ημέρες, ανακοίνωσε η γαλλική κυβέρνηση, χωρίς, ωστόσο, να δώσει κάποια ημερομηνία.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον δυο στους τρεις Γάλλους συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, παρά την έλλειψη καυσίμων, τις διαδηλώσεις των μαθητών και τις ταραχές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΒVA που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου