ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις και ταραχές

συγκρούσεις-και-ταραχές-490049

Διαδηλωτές απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας, νεαροί επιτέθηκαν σε αστυνομικούς στη Λυών, την ώρα που οι Γάλλοι γερουσιαστές ετοιμάζονται για την ψηφοφορία της Παρασκευής επί των μεταρρυθμίσεων για το συνταξιοδοτικό.

Το ένα τέταρτο των βενζινάδικων στη Γαλλία δεν έχουν καύσιμα, παρά τις εντολές του Νικολά Σαρκοζί να ανοίξουν τα διυλιστήρια που έχουν αποκλείσει απεργοί.

Από χθες το πρωί, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο διυλιστήριο Ετάνγκ-ντε-Μπερ, καθώς και εργαζόμενοι σε αεροπορικές εταιρίες και στα ταχυδρομεία, απέκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στο αεροδρόμιο της Μασσαλίας, απ’ όπου εκτελούνται πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στη Λυών, όταν αστυνομικοί κυνήγησαν νεαρούς που αναποδογύρισαν ένα αυτοκίνητο και πέταξαν μπουκάλια. Αστυνομικοί επιχείρησαν να τους απωθήσουν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα.

Εν τω μεταξύ, σε μια προσπάθεια να ψηφιστούν γρήγορα οι μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικοί οι Γάλλοι γερουσιαστές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ψηφοφορία σήμερα, επισπεύδοντας τη συζήτηση στη Γερουσία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου