ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση με μαχαίρι σε δήμαρχο επειδή φιλοξενεί πρόσφυγες

επίθεση-με-μαχαίρι-σε-δήμαρχο-επειδή-φ-218296

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης Ζάουερλαντ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Αντρέας Χολστάιν. Άντρας τον χτύπησε στο λαιμό επειδή φιλοξένησε πρόσφυγες.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, o κ. Χολστάιν δέχθηκε την επίθεση σε τουρκικό ταχυφαγείο της πόλης, όπου έτρωγε. Όπως κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ένας θαμώνας ο οποίος ήταν εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ πλησίασε το δήμαρχο και αφού βεβαιώθηκε πως ήταν αυτός άρχισε να φωνάζει ότι κι εκείνος πεινάει και διψάει, διαμαρτυρόμενος για τη συγκέντρωση πολλών προσφύγων στην περιοχή.

Ο δήμος του Ζάουερλαντ είχε γίνει γνωστός το 2016, όταν δέχθηκε να φιλοξενήσει αριθμό προσφύγων πολύ μεγαλύτερο από αυτόν που του αναλογούσε με βάση την ποσόστωση που είχε αποφασιστεί. Το Ζάουερλνατ αριθμεί 18.000 κατοίκους. Για τον λόγο αυτόν του απονεμήθηκε το Εθνικό Βραβείο Ενσωμάτωσης.

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, ο 56χρονος δράστης, κατά πάσα πιθανότητα Γερμανός, χρησιμοποίησε μαχαίρι με λεπίδα μήκους 30 εκατοστών, αλλά το χτύπημά του στον λαιμό του δημάρχου ήταν επιπόλαιο.

Ελαφρά τραυματίστηκε επίσης ένας υπάλληλος του καταστήματος που προσπάθησε να αποτρέψει την επίθεση.

[thetoc.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου