ΔΙΕΘΝΗ

Αυξήθηκε η ποινή του Όσκαρ Πιστόριους

αυξήθηκε-η-ποινή-του-όσκαρ-πιστόριους-222888

Αυξήθηκε σε 13 χρόνια και πέντε μήνες η ποινή κάθειρξης του Όσκαρ Πιστόριους για την δολοφονία της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, μετά την έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας στην προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου της Νότιας Αφρικής, το οποίο είχε επιβάλει φυλάκιση μόλις έξι ετών στον πρώην Ολυμπιονίκη.

Τα έξι χρόνια είναι «σοκαριστικά επιεικής» ποινή, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του κράτους στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νότιας Αφρικής.

Ο φόνος συνέβη την νύχτα της παραμονής του Αγίου Βαλεντίνου το 2013, στο σπίτι του Πιστόριους, όπου έμενε μαζί με τη Ρίβα. Ο πρώην αθλητής υποστήριξε πως νόμισε ότι η κοπέλα του ήταν διαρρήκτης και την πυροβόλησε πίσω από την κλειστή πόρτα του μπάνιου. Όταν συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, είπε, προσπάθησε να την σώσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ο ισχυρισμός του όμως έχει δεχτεί μεγάλη αμφισβήτηση, καθώς πολλοί πιστεύουν ότι ηθελημένα την πυροβόλησε μετά από καβγά, κάτι που ενισχύεται από μαρτυρίες γειτόνων πως άκουσαν κραυγές.
Η ελαφριά ποινή εις βάρος του είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων παγκοσμίως, καθώς θεωρήθηκε πως λόγω της ιδιότητάς του ως πρώην Παραολυμπιονίκης δεν τιμωρήθηκε όπως θα έπρεπε.

Απόσπασμα από την δίκη του Πιστόριους – Ο Παραολυμπιονίκης κάνει αναπαράσταση του φόνου

Ο Πιστόριους ακούει την ετυμηγορία του πρώτου δικαστηρίου

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου