ΔΙΕΘΝΗ

Από πείνα έχουν πεθάνει 40.000 παιδιά στην Υεμένη εφέτος

από-πείνα-έχουν-πεθάνει-40-000-παιδιά-στην-υ-231394

Ο βαλτωμένος πόλεμος στην Υεμένη μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο πολλών χιλιάδων παιδιών από πείνα ως το τέλος του χρόνου, καθώς έως τώρα έχουν πεθάνει 40.000.

Αυτά υποστηρίζει η οργάνωση «Σώστε τα απιδιά» (Save the Children Fund) που σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει περί τα 130 παιδιά πεθαίνουν κάθε ημέρα, στη φτωχότερη αραβική χώρα που πλήττεται επίσης και από πρωτοφανή επιδημία χολέρας και άλλων διαρροϊκών ασθενειών.

Τα παιδιά που λιμοκτονούν και κατορθώνουν να φτάσουν στα νοσοκομεία, είναι ελάχιστα, λόγω των πολεμικών συνθηκών που επικρατούν στην χώρα, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα, λόγω του αποκλεισμού των λιμανιών της Υεμένης.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ με έδρα τη Γενεύη έχει αποφασίσει να στείλει επιτροπή για να ερευνήσει «τυχόν εγκλήματα πολέμου» στην Υεμένη παρά την σθεναρή αντίδραση της Σαουδικής Αραβίας.

Η απόφαση ελήφθη από τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά από τότε ουδεμία είδηση υπάρχει για την τύχη της αποστολής που υποστήριζαν ευρωπαϊκές χώρες.

Εκτεταμένες περιοχές της Υεμένης είναι παντελώς από καιρό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, επειδή τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας έχουν κλείσει λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Στοιχεία που έχουν φτάσει στον ΟΗΕ δείχνουν πως περί τα 385.000 παιδιά στην Υεμένη υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό.

(The Telegraph)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου