ΔΙΕΘΝΗ

Υποδοχή… ροκ σταρ

υποδοχή-ροκ-σταρ-492852

Σε πανηγυρικό κλίμα έφθασε ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στη Βηρυτό για μία επίσκεψη-στήριξη στη Χεζμπολάχ που καταδεικνύει έντονα τις πολιτικές διαιρέσεις στο Λίβανο και δημιουργεί ανησυχίες δεδομένου ότι το σιιτικό κίνημα είναι «ορκισμένος» εχθρός του Ισραήλ. Πλήθη Λιβανέζων έραναν με ρύζι και λουλούδια την αυτοκινητοπομπή του Αχμαντινετζάντ, ο οποίος έχει προγραμματίσει περιοδεία στα χωριά της μεθορίου με το Ισραήλ.

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ έφθασε χθες το πρωί της Τετάρτης στο Λίβανο για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά την ανάληψη της ιρανικής προεδρίας του 2005.

Χιλιάδες Λιβανέζοι, κυρίως υποστηρικτές της Χεζμπολάχ, είχαν σχηματίσει ουρές στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που οδηγεί από το αεροδρόμιο προς την λιβανική πρωτεύουσα κυματίζοντας σημαίες των δύο χωρών. Τραγούδια ακούγονταν από μεγάφωνα και γυναίκες πωλούσαν σημαίες της Χεζμπολάχ και μπαλόνια στο πλήθος.

Ο Ιρανός πρόεδρος έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο από βουλευτές, δύο υπουργούς της Χεζμπολάχ στη λιβανική κυβέρνηση ενότητας και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου