ΔΙΕΘΝΗ

Υεμένη: Επίθεση αυτοκτονίας με έξι νεκρούς

υεμένη-επίθεση-αυτοκτονίας-με-έξι-νεκ-235504

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας πυροδότησαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει σε ένα όχημα έξω από ένα στρατόπεδο στην πόλη Άντεν στη νότια Υεμένη, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Δεκάδες ακόμη άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και άμαχοι, τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Το στρατόπεδο αυτό χρησιμοποιείται από μια ταξιαρχία με την ονομασία «Ζώνη Ασφαλείας», την οποία έχουν εκπαιδεύσει τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ένας από τους πυλώνες του υπό τη Σαουδική Αραβία συνασπισμού που μάχεται εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι στη χώρα.

Σκοπός της είναι να αποκαταστήσει την ασφάλεια στο Άντεν, που αποτελεί προσωρινή πρωτεύουσα του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για μια ισχυρή έκρηξη, την οποία ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με υλικές ζημιές να έχουν σημειωθεί σε κτίρια και ανθρώπινα μέλη να κείτονται στον δρόμο στη συνοικία Αμπντελαζίζ.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα κτίριο και τουλάχιστον ένα ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει τα θύματα. Ζημιές υπέστη και το τέμενος Ζάγιεντ μπιν Σούλταν που βρίσκεται στην περιοχή.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Το Άντεν και η νότια Υεμένη βρίσκονται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης του προέδρου Χάντι που έχει τη στήριξη των αραβικών κρατών. Στην περιοχή ωστόσο δρα και η αλ Κάιντα, η οποία εκμεταλλευόμενη τον πόλεμο μεταξύ του Χάντι και των ανταρτών Χούτι προσπαθεί να επεκτείνει την επιρροή της στην περιοχή.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου