ΔΙΕΘΝΗ

Σπάει ρεκόρ η συμμετοχή

σπάει-ρεκόρ-η-συμμετοχή-493355

Παρέλυσε η Γαλλία με την τρίτη και δυναμικότερη γενική απεργία σε διάστημα ενός μήνα κατά της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από την κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί.

Στα μέσα της ημέρας είχαν κινητοποιηθεί περίπου 500.000 διαδηλωτές, η μεγαλύτερη συμμετοχή από κάθε άλλη απεργία.

Για το Σάββατο προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις, ενώ η κυβέρνηση Σαρκοζί -η οποία παραμένει αμετακίνητη για το συνταξιοδοτικό- βρίσκεται αντιμέτωπη και με την απειλή των συνδικάτων για κυλιόμενες απεργίες στις οδικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες.

Οι διαδηλωτές που είχαν κινητοποιηθεί στη Γαλλία έως το μεσημέρι ανέρχονται σε περίπου 500.000, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνοντας ότι η συμμετοχή αυτή ξεπερνά αυτή των προηγούμενων διαδηλώσεων.

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει ότι 380.000 διαδηλωτές μετείχαν σε 150 διαδηλώσεις το μεσημέρι της 2ας Οκτωβρίου, 410.000 σε 110 διαδηλώσεις στις 23 Σεπτεμβρίου και 456.000 σε 114 διαδηλώσεις στις 7 Σεπτεμβρίου.

«Είναι η πιο σημαντική ημέρα κινητοποιήσεων που έχουμε κάνει από την αρχή της διαδικασίας» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου CGT Μπερνάρ Τιμπό.

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου