ΔΙΕΘΝΗ

Διχασμό στη Γαλλία προκαλεί βρέφος που ονομάστηκε «Τζιχάντ»

διχασμό-στη-γαλλία-προκαλεί-βρέφος-πο-261959

«Είναι αποδεκτό να ονομάσει κανείς το μωρό του “Τζιχάντ” στη Γαλλία, τη χώρα που υπέστη τις χειρότερες τρομοκρατικές επιθέσεις ισλαμιστών στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια;», στην εν λόγω ερώτηση καλείται να απαντήσει ο γενικός εισαγγελέας της Γαλλίας, καθώς παραπέμφθηκε σε αυτόν, από τις αρχές της Τουλούζης, η υπόθεση ενός ζευγαριού που ονόμασε τον γιο του «Τζιχάντ».

Επίσης, ο Γάλλος δικαστής για τα οικογενειακά ζητήματα θα πρέπει όπως επεσημαίνει το BBC να αποφανθεί επί της υπόθεσης. Σύμφωνα, όμως, με το ρεπορτάζ του BBC, η λέξη «τζιχάντ» στα αραβικά σημαίνει «προσπάθεια» ή «αγώνας», και όχι απαραίτητα «ιερός πόλεμος».

Η γαλλική νομοθεσία σημειώνεται πως δεν επιβάλλει περιορισμούς στα ονόματα που επιλέγουν οι γονείς για τα παιδιά τους, με την προϋπόθεση ότι ένα όνομα δεν βλάπτει τα συμφέροντα του παιδιού και δεν υπάρχει ένσταση από άλλα μέλη της οικογένειας για λόγους φήμης.

Το αγοράκι που κατάγεται από την Τουλούζη, και ονομάστηκε «Τζιχάντ» γεννήθηκε τον Αύγουστο.

Στο παρελθόν, είχε επιτραπεί σε άλλα παιδιά να κρατήσουν το συγκεκριμένο όνομα στη Γαλλία.

Ο όρος «τζιχαντιστής» χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τους ισλαμιστές μαχητές, που πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις στο όνομα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου