ΔΙΕΘΝΗ

Η 20χρονη κληρονόμος που σκόρπισε τον θάνατο με την Lexus της… χαμογελά στο δικαστήριο

η-20χρονη-κληρονόμος-που-σκόρπισε-τον-θά-266892

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε σήμερα η Ουκρανή κληρονόμος η οποία σκόρπισε τον θάνατο προχτές το βράδυ στο Χάρκοβο, παρασύροντας και σκοτώνοντας με την Lexus της τουλάχιστον πέντε άτομα, αφού πρώτα παραβίασε έναν φωτεινό σηματοδότη.

Μάλιστα, η κάμερα ενός τηλεοπτικού σταθμού «αιχμαλώτισε» την κοπέλα να συζητά με χαλαρό ύφος με έναν από τους αστυνομικούς φρουρούς, χαρίζοντάς του μάλιστα κάποια στιγμή και ένα… χαμόγελο.

Αν και οι αρχικές αναφορές των ουκρανικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για έξι νεκρούς από το δυστύχημα που «πάγωσε» την Ουκρανία, η σημερινή επίσημη αναφορά των τοπικών Αρχών κάνει λόγο για πέντε θύματα.

Ωστόσο δεν αποκλείεται ο τραγικός απολογισμός να ανέβει, αφού από τους έξι τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, οι τρεις βρίσκονται σε κώμα και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Τα νέα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα από την υπόθεση «καίνε» την 20χρονη Αλιόνα Ζαΐτσεβα, η οποία πιστεύεται ότι έκανε «κόντρες» με ένα άλλο αυτοκίνητο την ώρα που συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα.

Κάμερα από διαφορετικό σημείο της πόλης δείχνει τα δύο αυτοκίνημα να τρέχουν λίγη ώρα νωρίτερα με ταχύτητα 96 χλμ/ώρα, δηλαδή διπλάσια από την επιτρεπόμενη σε αυτήν την πολυσύχναστη γειτονιά του Χαρκοβο.

Με αυτήν την υψηλή ταχύτητα η υπερπολυτελής Lexus της κοπέλας, η οποία άνηκε στον θετό της πατέρα, Βασίλι Ζαΐτσεφ, εκατομμυριούχο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας, παραβίασε το κόκκινο, συγκρούστηκε με ένα άλλο αμάξι και στη συνέχεια «σάρωσε» τους πεζούς που περίμεναν να περάσουν από μια διάβαση.

Μεταξύ των ατόμων που σκοτώθηκαν ακαριαία ήταν ένα 15χρονο κορίτσι και άλλα τέσσερα άτομα. Τουλάχιστον 12 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, εκ των οποίων τα 6 πήραν εξιτήριο.

Ο πατέρας της Αλιόνα, Βασίλι Ζαΐτσεφ, πρόεδρος του ομίλου «Ταϊφούν»

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου