ΔΙΕΘΝΗ

Σοκ στον Ισημερινό…

σοκ-στον-ισημερινό-497125

«Ούτε χάρη, ούτε συγχώρεση» για τους αστυνομικούς που εξεγέρθηκαν κατά της κυβέρνησης, δηλώνει ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα μετά την κινηματογραφική διάσωσή του με επέμβαση του στρατού στο νοσοκομείο όπου είχε παραμείνει αποκλεισμένος για ώρες. Ο Ραφαέλ Κορέα καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος και η χώρα παραμένει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στην αναταραχή…

Μετά τη δραματική διάσωσή του, ο Ραφαέλ Κορέα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου από το προεδρικό μέγαρο, διαμηνύοντας ότι «δεν πρόκειται να συγχωρήσει και να ξεχάσει» και θα υπάρξει «βαθιά εκκαθάριση» στο σώμα των αστυνομικών δυνάμεων της χώρας.

Ο Ραφαέλ Κορέα κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, καταγγέλλοντας ότι η εξέγερση των αστυνομικών -κόντρα σε νόμο που περικόπτει επιδόματα για τους δημόσιους υπαλλήλους- ισοδυναμεί με απόπειρα πραξικοπήματος.

Σύσσωμη η διεθνής κοινότητα εξέφρασε την υποστήριξή της στο πρόσωπο του προέδρου του Ισημερινού, ζητώντας ειρηνική επίλυση της κατάστασης με σεβασμό στην έννομη τάξη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου