ΔΙΕΘΝΗ

Ντουμπάι: Βρετανός απειλείται με τρία χρόνια φυλακή επειδή ακούμπησε κατά λάθος έναν άνδρα

ντουμπάι-βρετανός-απειλείται-με-τρία-281892

Αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να περάσει τα επόμενα τρία χρόνια της ζωής του σε φυλακή του Ντουμπάι είναι ένας Βρετανός τουρίστας, επειδή ακούμπησε κατά λάθος στο γοφό έναν άλλο άνδρα μέσα σε μπαρ.

Ο 27χρονος Τζέιμι Χάρον συνελήφθη για «προσβολή της δημοσίας αιδούς» στο μπαρ Rock Bottom της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Σκωτσέζος ηλεκτρολόγος άπλωσε το χέρι του για να πιάσει το ποτήρι του πριν πέσει και χυθεί το ποτό του με αποτέλεσμα να ακουμπήσει χωρίς να το θέλει έναν ντόπιο άνδρα στο γοφό.

Μετά τη σύλληψή του πριν από περίπου τρεις μήνες ο Χάρον έχασε τη δουλειά του και ξόδεψε περίπου 39.000 δολάρια για νομικά έξοδα.

«Είναι εξοργιστικό που κρατείται τόσον καιρό στη χώρα», δήλωσε η Ράντα Στίρλινγκ της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Detained in Dubai”, η οποία βοηθά δυτικούς υπηκόους που συλλαμβάνονται στο εμιράτο. «Είναι άλλο ένα παράδειγμα του πόσο ευάλωτοι είναι οι τουρίστες στη σύλληψη και την κράτηση στο Ντουμπάι και πόσο αποδιοργανωμένες είναι οι νομικές διαδικασίες εκεί».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου ο Χάρον πέρασε πέντε μέρες σε φυλακή του Ντουμπάι, στο ίδιο κελί με άλλους οκτώ κρατούμενους προτού οι αρχές του κατάσχουν το διαβατήριό του και τον αφήσουν ελεύθερο με εγγύηση.

«Μίλησα με τον Τζέιμι. Έχει τεράστιο άγχος», είπε η Στίρλινγκ. «Περίμενε να εμφανιστεί στο δικαστήριο την Κυριακή, αλλά άλλαξαν την ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης χωρίς να ενημερώσουν τον ίδιο ή τον δικηγόρο του. Και μετά του επέβαλαν ποινή 30ήμερης φυλάκισης επειδή δεν εμφανίστηκε στην ακρόαση», πρόσθεσε κάνοντας λόγο για άλλη μια αιφνιδιαστική προσχηματική σύλληψη στα ΗΑΕ.

«Αυτό που προκαλεί φόβο μ’ αυτές τις συλλήψεις είναι ότι γίνονται εντελώς ξαφνικά, χωρίς καμιά προειδοποίηση και χωρίς οι εμπλεκόμενοι να γνωρίζουν τους λόγους. Όποιος κάνει μπίζνες στα ΗΑΕ μπορεί να κινδυνεύσει», είπε η Στίρλινγκ.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου