ΔΙΕΘΝΗ

“Οχι στη λιτότητα, ναι στην ανάπτυξη”

οχι-στη-λιτότητα-ναι-στην-ανάπτυξη-497990

Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη ένωσαν τη φωνή και τις δυνάμεις τους στις Βρυξέλλες, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που ακολούθησαν την κρίση του δημοσιονομικού χρέους -την ώρα που η Κομισιόν εισηγείται κυρώσεις για τις δημοσιονομικά «απείθαρχες» χώρες. Ιστορική γενική απεργία και μαζική διαδήλωση στη Μαδρίτη.

Περίπου 100.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατέκλυσαν χθες τους δρόμους των Βρυξελλών, εκφράζοντας την οργή τους για τα μέτρα λιτότητας που έχουν υιοθετήσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Την ώρα που η ογκώδης πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη μέσα σε μία «θάλασσα» από σημαίες και με το σύνθημα «όχι στη λιτότητα, προτεραιότητα στην εργασία και την ανάπτυξη», οι βελγικές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «οχύρωσαν» τράπεζες και καταστήματα.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων, η οποία οργάνωσε την πανευρωπαϊκή κινητοποίηση, κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην «πρωτεύουσα» της ΕΕ -και συγκεκριμένα μετά το 2001 όταν 80.000 πολίτες είχαν διαδηλώσει στο Βέλγιο ζητώντας «μία πιο κοινωνική Ευρώπη».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου