Η Β. Κορέα ετοιμάζεται για νέες πυρηνικές δοκιμές -Eντονη κινητικότητα στην περιοχή

Τελευταία ενημέρωση: 2017-09-30, 11:47:40
Η Β. Κορέα ετοιμάζεται για νέες πυρηνικές δοκιμές -Eντονη κινητικότητα στην περιοχή

Ανησυχίες για νέες πυραυλικές δοκιμές από την Βόρεια Κορέα στις 10 ή 18 Οκτωβρίου, εξέφρασε αξιωματούχος της Νότιας Κορέας, εν μέσω μιας έντονης κινητικότητας απότην πλευρά της Πιονγκγιάνγκ.

Πρόσφατα εντοπίστηκε μια μεταφορά αρκετών βομβιστικών πυραύλων από πυραυλική εγκατάσταση, στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ, μετέδωσε αργά χθες το βράδυ το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας, εν μέσω εικασιών πως ο Βορράς προετοιμάζεται να προβεί σε νέες πιο προκλητικές ενέργειες.

Το δημοσίευμα, χρησιμοποιώντας ανώνυμη πηγή πληροφοριών, ανέφερε πως αξιωματούχοι των νοτιοκορεατικών και αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ανίχνευσαν πως οι πύραυλοι μεταφέρθηκαν από τον Κέντρο Έρευνας και Μελέτης πυρηνικού εξοπλισμού της Βόρειας Κορέας στο βόρειο τμήμα της Πιονγκγιάνγκ. Το δημοσίευμα, ωστόσο, δεν αναφέρει το πότε ή πού ακριβώς μεταφέρθηκαν.

Πηγή από το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας δήλωσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις λεπτομέρειες του δημοσιεύματος ή αν υπήρξαν ασυνήθιστες δραστηριότητες στην περιοχή που αναφέρθηκε.

Ο αξιωματούχος της Νότιας Κορέας εξέφρασε ανησυχίες πως η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να διεξάγει πιο προκλητικές πράξεις κοντά στην επέτειο της ίδρυσης του κομμουνιστικού κόμματός της στις 10 Οκτωβρίου ή ενδεχομένως όταν η Κίνα πραγματοποιήσει το Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος στις 18 Οκτωβρίου.


Πηγή:  iefimerida.gr
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
4
=