ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός βρέθηκε ο 38χρονος «βασιλιάς των fake news»

νεκρός-βρέθηκε-ο-38χρονος-βασιλιάς-των-297018

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στην Αριζόνα ο 38χρονος Πολ Χόρνερ, ο άνθρωπος που υποστηρίζει ότι βοήθησε τον Ντόναλντ Τραμπ να κατακτήσει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω των ψευδών ειδήσεων που σκαρφιζόταν.

Ο Πολ Χόρνερ, διαβόητος συντάκτης «fake news» στο διαδίκτυο, έγινε ιδιαίτερα γνωστός κατά την προεκλογική περίοδο των τελευταίων αμερικανικών εκλογών όταν πολλές από τις «ειδήσεις» του αναδημοσιεύονταν ως αληθινές από το επιτελείο και υποστηρικτές του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον σερίφη της περιοχής, ο Χόρνερ βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του πατρικού του σπιτιού στο Λαβίν της Αριζόνα, στις 18 Σεπτεμβρίου. Κατά τη νεκροψία δεν βρέθηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας, ενώ στοιχεία που βρέθηκαν στο δωμάτιο υποδηλώνουν ότι μάλλον πρόκειται για θάνατο από ακούσια υπερβολική δόση. Περισσότερο φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.

Ακτιβιστής ή προβοκάτορας;

Οι δημοσιεύσεις του Χόρνεν είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογική καμπάνιας των ΗΠΑ, ενώ ο ίδιος, σε μία συνέντευξή του στη Washington Post το 2016, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Τα άρθρα μου αναδημοσιεύονταν από τους υποστηρικτές του Τραμπ συνέχεια. Νομίζω ότι ο Τραμπ είναι στο Λευκό Οίκο εξαιτίας μου. Οι υποστηρικτές του δεν ελέγχουν τίποτα – δημοσιεύουν τα πάντα, πιστεύουν οτιδήποτε. Ο μάνατζερ της εκστρατείας του ανάρτησε μία ιστορία μου για έναν διαδηλωτή που πληρώθηκε 3.500 δολάρια (για να προκαλεί αναστάτωση σε διαδηλώσεις υπέρ του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων), ως πραγματικό γεγονός. Εγώ αυτό το φαντάστηκα». Ο ίδιος αποκαλούσε τα άρθρα του «πολιτική σάτιρα», ξεκαθάριζε ότι δεν είναι υποστηρικτής του Τραμπ και πως στόχος του ήταν να τον εκθέσει: «Τον μισώ», είχε πει χαρακτηριστικά.

Ο αδελφός του, σε ανάρτησή του στο Facebook, τον περιέγραψε ως «μάγο του internet, ανθρωπιστή, ακτιβιστή, φιλόσοφο, κωμικό», ενώ μιλώντας στο Asssociated Press δήλωσε: «Νομίζω πως ήθελε απλώς οι άνθρωποι να σκέφτονται μόνοι τους και να είναι αξιόπιστοι για τις ενέργειές τους. Να διαβάζουν περισσότερο, να ενδιαφέρονται περισσότερο αντί να αναρτούν τυφλά διάφορα».

Ανάμεσα στις «ειδήσεις» που είχε στο παρελθόν γράψει ήταν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι γκέι και φανατικός μουσουλμάνος

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου