ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: Επτά συλλήψεις διότι ανέμισαν σημαία υπέρ των ΛΟΑΔ κατά τη διάρκεια συναυλίας

αίγυπτος-επτά-συλλήψεις-διότι-ανέμισ-298737

Η αιγυπτιακή αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα επτά πρόσωπα που καταγράφηκαν να ανεμίζουν μια σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου κατά τη διάρκεια συναυλίας—προβαίνοντας σε μια μάλλον σπάνια επίδειξη υποστήριξης προς τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ (λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και διαφυλικών) στην Αίγυπτο, μια συντηρητική μουσουλμανική χώρα—σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Οι πηγές ανέφεραν ότι οι επτά συνελήφθησαν διότι επιδίδονταν στην «προώθηση σεξουαλικά αποκλίνουσας συμπεριφοράς», κατά την ορολογία των αρχών της Αιγύπτου για την ομοφυλοφιλία, καθώς καταγράφηκαν σε βίντεο να υψώνουν τη σημαία με τα χρώματα του ουράνιου τόξου σε μια συναυλία του λιβανέζικου συγκροτήματος της εναλλακτικής ροκ Μασρού Λεϊλά, ο τραγουδιστής του οποίου δηλώνει ανοικτά πως είναι ομοφυλόφιλος.

Ο εισαγγελέας Νάμπιλ Σαντέκ έδωσε εντολή να ερευνηθεί αμέσως η υπόθεση, όπως μετέδωσε το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.

Η εισαγγελία δεν έχει γνωστοποιήσει επίσημα εάν θα προχωρήσει στην απαγγελία κατηγοριών και θα προσαγάγει τους υπόπτους σε δίκη.

Μολονότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι ποινικό αδίκημα στην Αίγυπτο, οι διακρίσεις είναι συχνό φαινόμενο και οι ομοφυλόφιλοι συχνά προσάγονται σε δίκες στην Αίγυπτο με κατηγορίες περί βλασφημίας, προσβολής των δημοσίων ηθών ή ασωτίας.

Το 2001, η αιγυπτιακή αστυνομία είχε κάνει έφοδο σε μια πλωτή ντίσκο και είχε προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις. 52 από τους συλληφθέντες προσήχθησαν σε δίκη. Η υπόθεση πυροδότησε έντονες επικρίσεις από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου