ΔΙΕΘΝΗ

Την ευθύνη για πολλές πυρκαγιές στη Μασσαλία ανέλαβε 14χρονος

την-ευθύνη-για-πολλές-πυρκαγιές-στη-μα-312358

Ένας έφηβος 14 ετών συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης και ομολόγησε πως σ’ αυτόν οφείλονται πολλές πυρκαγιές που σημειώθηκαν αυτό το καλοκαίρι κοντά στη Μασσαλία, μεταξύ των οποίων και μια πυρκαγιά που απέκλεισε τον Αύγουστο 3.000 επιβάτες στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της περιοχής.

Ο 14χρονος, ο οποίος κατάγεται από την Ομπάν, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από την ασφάλεια της περιφέρειας το βράδυ της Τρίτης τη στιγμή που άναβε μια φωτιά, έπειτα από εβδομάδες ερευνών που διεξήχθησαν από κοινού από το Εθνικό Γραφείο Δασών και την Πυροσβεστική, διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή.

Σήμερα θα εμφανισθεί ενώπιον δικαστή για να του απαγγελθούν ενδεχομένως κατηγορίες.

Ο έφηβος παραδέχθηκε πως άναψε 18 φωτιές, οι οποίες έκαψαν συνολικά 3.000 στρέμματα από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου στην Ομπάν. Στις πυρκαγιές αυτές περιλαμβάνεται και μία που έκαψε τον Αύγουστο 2.400 στρέμματα, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. Η πυρκαγιά αυτή είχε προκαλέσει τη διακοπή των δρομολογίων σε ορισμένες σιδηροδρομικές γραμμές της νοτιοανατολικής Γαλλίας με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλές χιλιάδες άνθρωποι στους σιδηροδρομικούς σταθμούς εκείνο το σαββατοκύριακο της επιστροφής από τις διακοπές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου