ΔΙΕΘΝΗ

Κάλεσμα Βορείου Κορέας σε Ρώσους τουρίστες: Είμαστε πιο ασφαλείς από το Λονδίνο

κάλεσμα-βορείου-κορέας-σε-ρώσους-τουρ-342182

Ανοιγμα στον ρωσικό τουρισμό κάνει η Βόρεια Κορέα, μετά τη χορήγηση της απαραίτητης άδειας στο πρώτο ταξιδιωτικό γραφείο από τη Μόσχα για «πλήρη εμβάπτιση στην κουλτούρα και την απόλαυση του έθνους και για μία βόλτα ασφαλέστερη από μια βραδινή έξοδο στο Λονδίνο».

Η ρωσική εταιρεία Nkorean.ru πήρε άδεια από τη βορειοκορεάτικη κυβέρνηση να οργανώσει ειδικές εξορμήσεις για γκρουπ άνω των 10 ατόμων ή ακόμα και για εξατομικευμένες ξεναγήσεις, προκειμένου να δουν οι ταξιδιώτες την πολυποίκιλη ζωή ίσως της πιο «κλειστής» χώρας.

Ωστόσο, οι επισκέπτες της Β. Κορέας πρέπει απαραίτητα να έχουν υποβληθεί πριν το ταξίδι στους απαραίτητους ελέγχους ενώ καθ’ όλη τη διάρκειά του θα συνοδεύονται από φρουρούς, οι οποίοι θα παρατηρούν την «σωστή συμπεριφορά τους και θα εγγυώνται την ασφάλειά τους».

Απαγορευτική παραμένει η λήψη φωτογραφιών σε στρατιωτικές και στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεις ενώ δεν συνίσταται η πολύωρη συζήτηση με ντόπιους.

Η πιο ακριβή ξενάγηση, αυτή της διάρκειας 15 ημερών, εγγυάται την «πλήρη εμβάπτιση στην κουλτούρα της Β. Κορέας» και κοστίζει περίπου 1.700 ευρώ.

Περιλαμβάνει επίσκεψη σε φάρμες, σε εργοστάσια παραγωγής εμφιαλωμένου νερού, σε έναν βουδιστικό ναό, περιηγήσεις σε βουνά αλλά και γνωριμία με την τοπική κουζίνα.

Στην προσφορά εννοείται ότι περιλαμβάνονται και επισκέψεις στα αναρίθμητα μουσεία του ιδρυτή της χώρας Κιμ Ιλ Σουνγκ. Άλλες λιγότερο απαιτητικές ξεναγήσεις περιλαμβάνουν ξεκούραση στην παραλία, ένα σόου αεροπλοΐας και ένα φεστιβάλ μπύρας.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει πόσο δημοφιλή είναι αυτά τα ταξίδια στους Ρώσους, οι οποίοι επιδεικνύουν ιδιαίτερη αδυναμία στην Ευρώπη και σε πιο οικονομικούς προορισμούς της Τουρκίας και της Ταϊλάνδης.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου