ΔΙΕΘΝΗ

«Δεν μπορούσα να το ελέγξω» είπε στο δικαστήριο νταντά που έκαιγε και βασάνιζε νήπια

δεν-μπορούσα-να-το-ελέγξω-είπε-στο-δι-343465

Σε 15 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε τελικά μια νταντά με καταγωγή από το Εκουαδόρ, η οποία κακοποιούσε σε καθημερινή βάση τα παιδιά που είχε αναλάβει να φυλάει σε ένα σπίτι στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ.

Η 32χρονη Lidia Quilligana κατέρρευσε και ξέσπασε σε λυγμούς εχθές στο δικαστήριο ακούγοντας την ποινή της, έξι εβδομάδες αφότου ομολόγησε την ενοχή της για τις περισσότερες κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εις βάρος της.

Η Quilligana, μητέρα τριών παιδιών και η ίδια, συνελήφθη το 2015 στην μικρή πόλη Ντάνμπουρι του Κονέκτικατ, αφού οι εργοδότες της ανακάλυψαν μέσω μιας κρυφής κάμερας ότι η νταντά τους κακοποιούσε συστηματικά την 3χρονη κορούλα τους και τα δίδυμα αγοράκια τους, ηλικίας ενός έτους.

Η μετανάστρια από τον Ισημερινό εργαζόταν ήδη για έναν χρόνο στο συγκεκριμένο σπίτι, όταν αποκαλύφθηκαν οι πράξεις της. Στο υλικό που είχε καταγράψει η κρυφή κάμερα, την οποία τοποθέτησε η μητέρα των παιδιών ανήσυχη για σημάδια που έβρισκε στα κορμάκια τους, η 32χρονη φαινόταν να βασανίζει, να καίει και να τραβά τα μαλλιά των αθώων ψυχών, χωρίς καμία αιτία κι αφορμή.

Κάποιες από τις πιο αποτρόπαιες σκηνές περιλάμβαναν την νταντά να σέρνει το κοριτσάκι και να βάζει τα χέρια του στα αναμμένα μάτια της κουζίνας, να την σηκώνει στον αέρα τραβώντας την από τα μαλλιά και να την χτυπά με δύναμη στο πρόσωπο. Σε ένα άλλο περιστατικό, είχε κλειδώσει το νήπιο σε ένα κουτί παιχνιδιών και στη συνέχεια στράφηκε ενάντια στα αδερφάκια της, χτυπώντας τα με δύναμη στο πρόσωπο.

«Δεν μπορούσα να ελέγξω τον εαυτό μου», είπε η Quilligana εχθές στο δικαστήριο μέσω του διερμηνέα της. «Πιστέψτε με, τα αγαπούσα αυτά τα παιδιά με όλη μου την καρδιά. Είμαι συντετριμμένη με αυτό που έκανα», πρόσθεσε η 32χρονη που όπως εξήγησε είχε υποστεί και η ίδια ακραία κακοποίηση ως παιδί από τον μέθυσο πατέρα της και το ξύλο ήταν η μοναδική μέθοδος επιβολής της πειθαρχίας που είχε γνωρίσει ποτέ.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου