ΔΙΕΘΝΗ

Μιλάνο: Απήγαγε μοντέλο και ζητούσε λύτρα με την απειλή να την πουλήσει

μιλάνο-απήγαγε-μοντέλο-και-ζητούσε-λύ-368138

Τη σύλληψη ενός 30χρονου ανακοίνωσε η ιταλική αστυνομία, θεωρώντας τον ύποπτο για απαγωγή μίας 20χρονης Βρετανίδας στο Μιλάνο, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο, με την απειλή να την «πουλήσει σε δημοπρασία στο Ίντερνετ» εάν δεν του πληρώνονταν λύτρα.

Η κοπέλα έχει αφεθεί ελεύθερη. Η αστυνομία εκτιμά πως δεν πληρώθηκαν λύτρα.

Το περιστατικό δημοσιοποιήθηκε το Σάββατο και η περιπέτεια της νεαρής ξεκίνησε στις 10 ΙΟυλίου. Έφτασε στο Μιλάνο για υποτιθέμενη φωτογράφιση που είχε κανονίσει ο ατζέντης της.

Όταν όμως έφτασε στο στούντιο την επόμενη ημέρα, δέχθηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, επίθεση, την νάρκωσαν και την μετέφεραν με αυτοκίνητο -μέσα σε βαλίτσα- σε μικρό χωριό έξω από το Τορίνο.

Εκεί την κρατούσε όμηρο ο 30χρονος Λούκας Πάβελ Χέρμπα, που διαμένει στη Βρετανία και είχε γεννηθεί στην Πολωνία. Ζητούσε από τον ατζέντη της 300.000 δολάρια για να μην την «βγάλει σε δημοπρασία στο Διαδίκτυο».

Ο Χέρμπα την άφησε ελεύθερη στις 17 Ιουλίου και την οδήγησε στο ιταλικό προξενείο στο Μιλάνο. Εκεί, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η ιταλική αστυνομία, συνελήφθη καθώς είχε οι προξενικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί από την αστυνομία, στην οποία είχε στραφεί ο ατζέντης.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου