ΔΙΕΘΝΗ

Απαγορεύτηκε σε αμερικανούς διπλωμάτες πρόσβαση σε κατοικία στη Μόσχα

απαγορεύτηκε-σε-αμερικανούς-διπλωμά-375573

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα κατηγόρησε τη Δευτέρα τις ρωσικές αρχές ότι απαγόρευσαν σε διπλωματικούς υπαλλήλους να έχουν πρόσβαση σε εξοχική κατοικία στα περίχωρα της ρωσικής πρωτεύουσας, μολονότι νωρίτερα τους είχαν επιτρέψει να την χρησιμοποιούν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, προκειμένου να πάρουν από εκεί τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματα να σχολιάσει τις καταγγελίες.

Το κτίριο αυτό, σε ένα γραφικό σημείο πάνω στον ποταμό Μόσχοβα, στα βορειοδυτικά της Μόσχας, νοικιάζεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ προκειμένου να το χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι για αναψυχή.

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι το ανακτά, στο πλαίσιο των αντιποίνων σε βάρος της Ουάσινγκτον με αφορμή τις νέες κυρώσεις που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στη Μόσχα.

Εικονολήπτης του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν έξω από την εξοχική κατοικία –την ντάτσα, όπως την αποκαλούν οι Ρώσοι– είπε ότι είδε πέντε οχήματα με διπλωματικές πινακίδες, μεταξύ των οποίων και ένα φορτηγό, να φτάνουν στο σημείο, όμως τους απαγορεύτηκε η πρόσβαση.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας υποστήριξε ότι με βάση την ενημέρωση που είχαν οι Αμερικανοί από τις ρωσικές αρχές, το προσωπικό θα έπρεπε να έχει πρόσβαση στην ντάτσα μέχρι το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου. «Δεν είχαμε πρόσβαση όλη την ημέρα σήμερα, ούτε χθες. Σας παραπέμπουμε στη ρωσική κυβέρνηση για να εξηγήσει το γιατί» πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου