ΔΙΕΘΝΗ

Απολύθηκε επειδή έκανε αιχμηρό σχόλιο για τον μικρό πρίγκιπα

απολύθηκε-επειδή-έκανε-αιχμηρό-σχόλι-399934

Ένα σχόλιο στο facebook για τον πρίγκιπα Τζορτζ και τη βασιλική οικογένεια ήταν αρκετό για να χάσει τη δουλειά της μια γυναίκα η οποία είχε υψηλή θέση στο Βρετανικό Συμβούλιο.

Ο λόγος για την Αντζελα Γκίμπινς, η οποία είχε σχολιάσει ένα meme που κυκλοφορεί στο facebook με τον νεαρό πρίγκιπα. Η εν λόγω φωτογραφία αποκαλούσε τον μικρό πρίγκιπα «γ@μημεν@ χοντροκέφαλο». Η φωτογραφία του Πρίγκιπα είχε τραβηχτεί για μια σειρά γραμματοσήμων για να γιορτάσει τα 90α γενέθλια της Βασίλισσας όταν ήταν δύο ετών.

Η Γκίμπινς έγραψε κάτω από τη δημοσίευση: «”Λευκό προνόμιο”: αυτό το κολακευτικό χαμόγελο είναι η έμφυτη γνώση για μία ζωή βασιλική, πλούσια, ευνοημένη και δεν θα γνωρίσει ποτέ δυσκολίες ή κακουχίες. Ας βρούμε φωτογραφίες των παιδιών των Σύρων προσφύγων και να δούμε αν τα χαμόγελα είναι ίδια».

Στη συνέχεια πρόσθεσε νέο σχόλιο διευκρινίζοντας: «Παραμένω πιστή στις σοσιαλιστικές, αθεϊστικές και δημοκρατικές μου απόψεις. Δεν πιστεύω ότι η Βασιλική Οικογένεια έχει θέση σε μια σύγχρονη δημοκρατία, τουλάχιστον όταν ζει με δημόσιο χρήμα. Αυτό είναι προνόμιο και πρέπει να τελειώσει».

Τα σχόλιά της πυροδότησαν ένας χάος ενώ έγιναν κεντρικό θέμα στα κεντρικά δελτία της χώρας.

Στο facebook δημιουργήθηκαν σελίδες που ζητούσαν να απολυθεί επειδή τόλμησε να μιλήσει για «λευκά προνόμια» και για κατασπάληση του δημόσιου χρήματος για να ζει πλουσιοπάροχα η βασιλική οικογένεια.

Κάτω από όλη αυτή την πίεση, η γυναίκα έστειλε μια απολογία στο παλάτι του Κένσινγκτον, ωστόσο την επόμενη μέρα απολύθηκε.

Μάλιστα, το Βρετανικό Συμβούλιο υποστήριξε ότι δεν υιοθετεί παρόμοιες απόψεις και πως δεν γνώριζε τα “πιστεύω” της.

Ωστόσο, εκείνη έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά του Βρετανικού Συμβουλίου, τονίζοντας ότι γνώριζε τις δημοκρατικές απόψεις της και ότι ήταν πάντα ειλικρινής.

Η αιτιολογία της μήνυσης της υπαλλήλου προς το Βρετανικό Συμβούλιο είναι για διακρίσεις σε βάρος της.

Η υπόθεση συνεχίζεται.

Πηγή: thetoc.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου