ΔΙΕΘΝΗ

Μοσούλη: Την απελευθέρωση της πόλης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Ιράκ

μοσούλη-την-απελευθέρωση-της-πόλης-αν-400831

«Ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές» αναφέρει σχετική ανακοίνωση

Μετά από πολύμηνες σφοδρές μάχες του ιρακινού στρατού με τους τζιχαντιστές για την ανακατάληψη της Μοσούλης, ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ-Αμπάντι ανακοίνωσε σήμερα, Κυριακή, τη νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του.

«Ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων και πρωθυπουργός Χάιντερ αλ-Αμπάντι έφτασε στην απελευθερωμένη πόλη της Μοσούλης και συνεχάρη τους ηρωικούς μαχητές,, αλλά και τους πολίτες του Ιράκ για την μεγάλη νίκη», αναφέρει, χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι στον ποταμό Τίγρη έπεσαν τζιχαντιστές που έχουν εγκλωβιστεί την πόλη της Μοσούλης, προκειμένου να γλιτώσουν από τις ειδικές δυνάμεις του Ιράκ, που τους καταδιώκουν.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι μία ειδική μονάδα των στρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ, που έχει εκπαιδευτεί από τις ΗΠΑ και μάχεται τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην παλιά πόλη της Μοσούλης, έφτασε στην όχθη του ποταμού Τίγρη, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του Ιράκ. Η εξέλιξη αυτή, σηματοδότησε την έναρξη της πτώσης του τελευταίου θύλακα άμυνας των τζιχαντιστών.

Ακόμη, χθες, Σάββατο, οι τελευταίες θέσεις άμυνας των τζιχαντιστών έγιναν στόχος αεροπορικών βομβαρδισμών, αλλά και σφοδρών πυρών πυροβολικού, σύμφωνα με την μαρτυρία τηλεοπτικού συνεργείου του Reuters.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου