ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλη επίθεση με δύο νεκρούς σε νοσοκομείο στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης

ένοπλη-επίθεση-με-δύο-νεκρούς-σε-νοσοκ-410435

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν την Παρασκευή στο νοσοκομείο Bronx Lebanon στη Νέα Υόρκη.

Ένας γιατρός σκοτώθηκε και πέντε ακόμη συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή έπειτα από την επίθεση ενός άνδρα με τουφέκι σε νοσοκομείο στο Μπρονξ την Παρασκευή. Ένας γιατρός βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Δράστης είναι ένας πρώην γιατρός του νοσοκομείου Lebanon, στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης εισέβαλε με πυροβόλο όπλο και πυροβόλησε κατά τουλάχιστον έξι ανθρώπων στις 14.15 τοπική ώρα.

Ο 45χρονος Χένρι Μπίλοου εισήλθε στους χώρους του νοσοκομείου από το οποίο είχε απολυθεί πριν από μερικούς μήνες με ιατρική περιβολή και το πυροβόλο όπλο καλά κρυμμένο και, αφού ανέβηκε στον 17ο όροφο του νοσοκομείου, άνοιξε πυρ κατά τουλάχιστον ;έξι πρώην συναδέλφων του.

Οι αρχές σημειώνουν πως πιθανότατα πρόκειται για πράξη εκδίκησης και ο δράστης μετά την πράξη του αυτοπυροβολήθηκε.

Το νοσοκομείο 1.000 κλινών στο βόρειο τμήμα της αμερικανικής μεγαλούπολης περικυκλώθηκε από την αστυνομία μετά το επεισόδιο. Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης με ανάρτηση στο Twitter κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο.

«Ένας γιατρός είναι νεκρός και υπάρχουν πολλοί άλλοι γιατροί που δίνουν μάχη για τη ζωή τους αυτή τη στιγμή μεταξύ των τραυματιών» τόνισε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ντε Μπλέιζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Εκτίμησε ότι το «μεμονωμένο» αυτό περιστατικό μοιάζει να σχετίζεται «με τη δουλειά του».

Ο 45χρονος γιατρός είχε παραιτηθεί έπειτα από καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση

Ο 45χρονος δράστης, που εξαπέλυσε την επίθεση στον 16ο και 17ο όροφο του νοσοκομείου, εξαναγκάστηκε σε παραίτηση το 2015, μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που προέκυψαν σε βάρος του.

Ο ίδιος γιατρός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν, το 2004, για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς μία 23χρονη είχε καταθέσει στην αστυνομία ότι ο Μπέλο την άρπαξε και την πήρε σηκωτή λέγοντάς της «Θα έρθεις μαζί μου». Συνελήφθη ξανά το 2009, όταν δύο γυναίκες ανέφεραν ότι προσπαθούσε να δει κάτω από τις φούστες τους με καθρέφτη.

Περιπολικά έχουν σπεύσει στο νοσοκομείο

Τα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο και για φωτιά καθώς αναφέρουν πως καπνοί βγαίνουν από τον 16ο όροφο και υπογραμμίζουν πως πιθανό είναι να έχει γίνει έκρηξη.

Η ακριβής τοποθεσία του νοσοκομείου

[zougla.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου