ΔΙΕΘΝΗ

Πανικός και νεκροί από πυρά ενόπλου στη Νέα Υόρκη

πανικός-και-νεκροί-από-πυρά-ενόπλου-στ-410511

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο νοσοκομείο Bronx Lebanon στη Νέα Υόρκη. Πληροφορίες του ΑΒC κάνουν λόγο για νεκρούς και αρκετούς τραυματίες, ενώ νεκρός φέρεται πως είναι και ο δράστης.

Ένας γιατρός σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή μετά την επίθεση ενός άνδρα με τουφέκι εφόδου σε νοσοκομείο στο Μπρονξ χθες Παρασκευή, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο.

«Ένας γιατρός είναι νεκρός και υπάρχουν πολλοί άλλοι γιατροί που δίνουν μάχη για τη ζωή τους αυτή τη στιγμή μεταξύ των τραυματιών», τόνισε ο ντε Μπλέιζιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ακόμη ότι ο δράστης της επίθεσης είναι νεκρός. Εκτίμησε ότι το «μεμονωμένο» αυτό περιστατικό μοιάζει να σχετίζεται «με τη δουλειά του».

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS μετέδωσε ότι ο ένοπλος φέρεται να ήταν πρώην εργαζόμενος του νοσοκομείου.

Το δίκτυο ABC ανέφερε ότι δύο άνθρωποι δέχθηκαν πυρά, χωρίς να διευκρινίζει την κατάσταση της υγείας τους.

Το αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης με ανάρτηση στο Twitter κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή γύρω από το νοσοκομείο.

Περιπολικά έχουν σπεύσει στο νοσοκομείο

Τα τοπικά Μέσα κάνουν λόγο και για φωτιά καθώς αναφέρουν πως καπνοί βγαίνουν από τον 16ο όροφο και υπογραμμίζουν πως πιθανό είναι να έχει γίνει έκρηξη.

Η ακριβής τοποθεσία του νοσοκομείου

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άνδρας – που πιθανόν είναι πρώην εργαζόμενος στο νοσοκομείο – εισέβαλε στο κτίριο ντυμένος με τη λευκή στολή του γιατρού και άνοιξε πυρ με ένα τουφέκι, τραυματίζοντας τουλάχιστον τρεις γιατρούς.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως ο δράστης στη συνέχεια κρύφτηκε κάπου στο κτίριο.

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου