ΔΙΕΘΝΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το μετρό της Ν. Υόρκης. Επίσημη ανακοίνωση από τον Κυβερνήτη

σε-κατάσταση-έκτακτης-ανάγκης-το-μετρ-411540

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, το μετρό της πόλης.

Ο Κουόμο ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ανακηρύσσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το «ματωμένο» σιδηροδρομικό δίκτυο της πόλης λόγω της παλαιότητάς του, προκειμένου να επιταχύνει τις επισκευές και να βελτιώσει το σύστημα.

Μετά από τον εκτροχιασμό δύο βαγονιών του μετρό την Τρίτη, που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν 34 άτομα αλλά και τις αυξανόμενες καθυστερήσεις και τις διακοπές λειτουργίας του σταθμού Penn Station κατά τη διάρκεια του «καλοκαιριού της κόλασης» όπως είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνήτης ανακοίνωσε τα νέα μαζί με ένα πακέτο στρατηγικών πλάνων αλλά και αυξημένη χρηματοδότηση για τις δαπάνες βελτίωσης.

Το σύστημα του μετρό είναι «είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή στην πολιτεία της Νέας Υόρκης», δήλωσε ο Κουόμο, μιλώντας στο συνέδριο Genius Transit Challenge, έναν διαγωνισμό για την εξεύρεση ιδεών προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες στο συγκεκριμένο τομέα.

Υπογράφοντας μια εκτελεστική εντολή για να δηλώσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Κουόμο επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι ένας νέος εξοπλισμός θα επέτρεπε στον οργανισμό να διεκπεραιώνει ταχύτερα τα έργα του.

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου