ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή αεροσκαφών με δεκάδες νεκρούς

συντριβή-αεροσκαφών-με-δεκάδες-νεκρο-483698

Επιβατικό αεροσκάφος με 96 επιβαίνοντες της "Henan Airlines" που πραγματοποιεί εσωτερικές πτήσεις στην Κίνα, κατέπεσε σε βορειοανατολική επαρχία της χώρας, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η συντριβή του επιβατικού αεροπλάνου έγινε στην επαρχία του Εϊλόνγκτζιάνγκ, αλλά προς το παρόν δεν γίνεται καμία μνεία για τον αριθμό των θυμάτων του δυστυχήματος. Σύμφωνα με το BBC σωστικά συνεργεία κατευθύνονται προς την περιοχή της συντριβής.

Το αεροπλάνο ανήκε στην εταιρεία εσωτερικών αερογραμμών "Henan Airlines".

Παράλληλα μικρό αεροσκάφος της εταιρίας του Νεπάλ Agni Air, με 14 επιβαίνοντες – 11 επιβάτες και 3μελές πλήρωμα – κατέπεσε σήμερα κοντά σε δημοτικό σχολείο στο χωριό Σικαρπούρ, λίγο πριν την προσγείωσή του στο Κατμαντού. Νεκροί όλοι επιβαίνοντες.

Στο μοιραίο αεροπλάνο επέβαιναν τέσσερις αμερικανοί υπήκοοι, ένας Ιάπωνας, ένας Βρετανός και πέντε Νεπαλέζοι, καθώς και τριμελές πλήρωμα από το Νεπάλ.

Το γερμανικής κατασκευής αεροσκάφος, τύπου Dornier 228 και ιδιοκτησίας της εταιρίας Angi Air, επέστρεφε στο Κατμαντού, αφού απέτυχε να προσγειωθεί στο Λούκλα, του ανατολικού Νεπάλ, λόγω κακοκαιρίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου