ΔΙΕΘΝΗ

«Ναυάγιο» το αυτοκίνητο που οδήγησε την Νταϊάνα στο θάνατο

ναυάγιο-το-αυτοκίνητο-που-οδήγησε-τ-445741

Αν ζούσε, σήμερα η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα έκλεινε τα 57 χρόνια ζωής. Ομως, ένα τραγικό δυστύχημα έκοψε απότομα το νήμα της ζωής της στα 37 της χρόνια.

Με αφορμή τα 20 χρόνια από τον θάνατό της τον Αύγουστο, όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως, σε σχέση με το δυστύχημα στο Παρίσι.

Μια από τις πιο σοκαριστικές αποκαλύψεις είναι ότι το αυτοκίνητο μέσα στο οποίο σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν ένα εξαιρετικά επικίνδυνο όχημα το οποίο είχε κλαπεί και καταστραφεί σε ατύχημα δύο χρόνια πριν.

Συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο φέρεται να είχε κλαπεί από καταζητούμενο δραπέτη, ο οποίος έκανε διάφορες διαδρομές πριν καταλήξει με το όχημα αναποδογυρισμένο σε κάποιο γκρεμό.

«Επρόκειτο για ένα αυτοκίνητο που δεν ήταν καθόλου αξιόπιστο για να κυκλοφορεί στον δρόμο και δεν έπρεπε σε καμία περίπτωση η ταχύτητά του να ξεπερνά τα 60 χλμ την ώρα», δήλωσε ο φωτογράφος Pascal Rostain, ο οποίος είναι μεταξύ των συγγραφέων του βιβλίου με τίτλο «Who Killed Lady Di».

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο, ο Rostain ο οποίος ήταν φίλος του οδηγού που επίσης βρήκε τραγικό θάνατο μαζί με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, δήλωσε ότι ο ίδιος του είχε περιγράψει το όχημα ως ένα «ανασυγκροτημένο ναυάγιο».

Δύο μήνες πριν το δυστύχημα, το ξενοδοχείο Ritz το οποίο χρησιμοποιούσε το όχημα για τη μεταφορά των εκλεκτών πελατών του, μεταξύ των οποίων η Νταϊάνα και ο Αλ Φαγέτ, είχε πάρει την προειδοποίηση ότι έπρεπε να σταματήσει να το χρησιμοποιεί.

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις η διοίκηση του ξενοδοχείου αγνόησε τους κινδύνους.

Η τραγωδία του θανάτου της Νταϊάνα ήταν το θέμα μιας εκπομπής – ντοκιμαντέρ με τίτλο «Death Of Diana: The Incredible Revelation» που προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι M6.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου