ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Οι Αρχές θα ακυρώσουν τα διαβατήρια των καταδικασθέντων παιδεραστών

αυστραλία-οι-αρχές-θα-ακυρώσουν-τα-δια-447350

Οι Αρχές της Αυστραλίας θα ακυρώσουν τα διαβατήρια των καταδικασθέντων παιδεραστών και θα τους απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα στο πλαίσιο νέας αυστηρής νομοθεσίας που στόχο έχει να βάλει τέλος στον τουρισμό για σεξ με ανήλικους.

Το νομοσχέδιο, που παρουσιάστηκε σήμερα, θα κατατεθεί επισήμως στο κοινοβούλιο αργότερα αυτή την εβδομάδα και θα αφορά περίπου 20.000 Αυστραλούς που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εθνικό μητρώο όσων έχουν κακοποιήσει παιδιά.

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της νέας νομοθεσίας, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τερνμπουλ χαρακτήρισε τους καταδικασθέντες παιδεραστές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για το λεγόμενο «σεξουαλικό τουρισμό» στη Νοτιοανατολική Ασία ως «τα χειρότερα σκουλήκια που μπορείς να φανταστείς» και «όνειδος για την Αυστραλία».

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Ντέριν Χιντς, που ήταν από τους πρωτεργάτες στην επιβολή αυστηρότερων ποινών για σεξουαλικά εγκλήματα και παιδόφιλους, δήλωσε σήμερα σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και ότι η νέα νομοθεσία θα είναι το κληροδότημά του από την θητεία του στη Γερουσία. Ο Χιντς δήλωσε ότι πάνω 700 καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2016, με περίπου τους μισούς από αυτούς σε προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας με στόχο τον βιασμό ανηλίκων.

Ο Χιντς δήλωσε στο Fairfax Media ότι είχε μεγάλη στήριξη από την κυβέρνηση κατά το σχεδιασμό της νομοθεσίας παρά τις αντιδράσεις κάποιων ότι ο νόμος παραβιάζει τα «πολιτικά δικαιώματα».

«Ο κόσμος ρωτά τι θα γίνει με τα πολιτικά τους δικαιώματα. Κατά την άποψή μου, όταν βιάζεις ένα παιδί, χάνεις κάποια από τα πολιτικά σου δικαιώματα», δήλωσε. Μετά την ψήφιση της νομοθεσίας, που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή με διακομματική στήριξη, στην Αυστραλία θα ισχύουν κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον κόσμο, καθώς η ακύρωση των διαβατηρίων θα είναι οριστική και δεν θα επιδέχεται έφεσης.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Xinhua

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου