ΔΙΕΘΝΗ

O απαράδεκτος τρόπος του Τραμπ όταν έσπρωξε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου [βίντεο]

o-απαράδεκτος-τρόπος-του-τραμπ-όταν-έσπ-450070

Κάντε στην άκρη, ο Ντόναλντ έρχεται. Ακόμη σοκάρει η εικόνα του αμερικανού προέδρου, την Πέμπτη 25 Μαίου, στις Βρυξέλλες, όταν έσπρωξε με αγένεια και αλαζονεία τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Duško Marković για να βγει στην πρώτη σειρά.

Ηταν τη στιγμή που οι ηγέτες θα έβγαζαν την οικογενειακή φωτογραφία, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Ο Τραμπ κατέφθασε φουριόζος, προσπέρασε με ύψος χιλίων καρδιναλίων όλους τους ηγέτες και έσπρωξε βίαια τον Μαυροβούνιο πρωθυπουργό για να περάσει στην μπροστινή σειρά.

Χωρίς να ζητήσει συγγνώμη αλλά και χωρίς να κάνει μια γκριμάτσα ευγένειας ώθησε βίαια τον Μαυροβούνιο. Εκείνος εξεπλάγη δυσάρεστα, αλλά όταν αντίκρυσε τον αμερικανικό πρόεδρο χαμογέλασε στωικά και τον άφησε να περάσει, αδιαμαρτύρητα.

Η είδηση μεταδόθηκε αρνητικά στα ΜΜΕ όλου του πλανήτη. «Ο Τραμπ έσπρωξε τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου τόσο δυνατά που αναγκάστηκε στη συνέχεια να ξαναφτιάξει το σακάκι του», έγραψαν οι αγγλόφωνοι The Japan Times.

ΒΒC, Bild, Politico, CNN και άλλα μεγάλα παγκόσμια Μέσα σχολίασαν σκωπτικά την συμπεριφορά του Τραμπ.

Το εξειδικευμένο σάιτ bodylanguagesuccess.com αναλύει τις κινήσεις του Τραμπ και τις αντιδράσεις των άλλων ηγετών με γλαφυρό τρόπο:

«Καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αρπάζει το μπράτσο του πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου, η έκφρασή του δείχνει αηδία», γράφει.

«Κατόπιν, έτσι όπως σπρώχνει τον Markovic, εκείνος δείχνει έκπληξη, ενώ το πρόσωπο του αμερικανού προέδρου εξακολουθεί να δείχνει αηδία.

Αυτό δεν είναι μόνο μια δραματική παραβίαση ιδιωτικού χώρου, αλλά πρόκειται για μια σωματική επιθετική πράξη, η οποία σε άλλον επαγγελματικό χώρο θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα είδος παρενόχλησης ή και προσβολής».

Και συνεχίζει:

«Ο Dusko Markovic ετοιμάζεται ενστικτωδώς να απαντήσει στην παραβίαση ιδιωτικού χώρου από τον Ντόναλντ Τραμπ, φέρνοντας γρήγορα το χέρι του προς την μεριά του Τραμπ, κάτω χαμηλά. Θέλει απλά να τον σπρώξει.

«Είναι φοβερή η στιγμή της αντίδρασης και της Dalia Grybauskaitė, της προέδρου της Λιθουανίας, για μια στιγμή. Το στόμα της έμεινε ανοιχτό για λίγο, το μέτωπο και τα φρύδια της υψώθηκαν. Δεν πιστεύει αυτό που βλέπει. Είναι μια κλασική έκφραση συναισθηματικού σοκ και συναισθηματικής έκφρασης».

«Δείτε πώς ο Τραμπ προτάσσει το στήθος του βγαίνοντας μπροστά. Αυτή η δράση είναι χαρακτηριστική της αδρεναλίνης που χρειάζεται για να σπρώξεις κόσμο από το δρόμο σου», γράφει το σάιτ.

«Δείτε πόσο σοκαρισμένη δείχνει η Dalia Grybauskaitė.

Δείτε και τον Dusko Markovic που έχει αρχίσει να χαμογελάει.

Και ενώ ο Dusko Markovic κρύβει σε ένα χαμόγελο την αηδία του, ο Τραμπ κάνει μια κίνηση να φτιάξει το σακάκι του. Είναι το παράδειγμα αυτού που αποκαλούμε ένα «Alpha-Upregulator». Κάτι δηλαδή όπως όταν ο γορίλας χτυπάει το στήθος του θέλοντας να δείξει στον εαυτό του και σε όλους τους άλλους ότι είναι ΤΟ άλφα -και ότι τους έβαλε όλους στη (δεύτερη) θέση τους.

«Παρότι δεν ξέρουμε τι θέλει να πει, βλέπουμε την πρόεδρο Dalia Grybauskaitė να κάνει μια κίνηση με την παλάμη του χεριού της. Δεν πρόκειται για χειρονομία «Αλφα» αλλά για χειρονομία «Βήτα». Είναι μια κίνηση που μπορεί να περιλαμβάνει ένα «σου ζητώ το λόγο» ή έναν υπαινιγμό τύπου «σκέψου». Σε κάθε περίπτωση δείχνει μια χειρονομία φιλική, προβάλλει ένα συμβολικό και συναισθηματικό «σε παρακαλώ». Χτίζει σχέσεις, είναι κίνηση διπλωματική.

Ο Τραμπ της απαντάει με ένα δείκτη ανοιγμένο προς τα μπροστά. Αυτή η κίνηση είναι Υπερ-Αλφα, υπερ-επιθετική, και γενικά θεωρείται υβριστική σε κάθε πολιτισμό στον κόσμο.

Ο Τραμπ γυρίζει τότε το στήθος του από την πρόεδρο Grybauskaitė, Παίρνει μια Βήτα στάση, αφού στέκεται με τα χέρια διπλωμένα μπροστά από την περιοχή genital. Ενας μέρος της ψυχής του ξέρει ότι το παράκανε, ενώ ασυνείδητα και στιγμιαία κοντρολάρει την επιθετικότητά του.

«Συμπέρασμα: Ο τρόπος με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ έσπρωξε μια ομάδα άλλων παγκόσμιων ηγετών στην έδρα του ΝΑΤΟ είναι ένα κλασικό παράδειγμα της συμπεριφοράς που αποκαλείται «εκτός τόπου και χρόνου (out-of-context behavior)» καταλήγει το σάιτ για τον αμερικανό πρόεδρο.

Παρακολουθήστε τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ σπρώχνει, περνάει και στέκεται με το αγέρωχο ύφος:

Οι αντιδράσεις σε αυτή την αγενή κίνηση ήταν μεγάλες στα social media όπου ξεσηκώθηκε σάλος.

Ακόμη και η συγγραφέας του Χάρι Πότερ J.K. Rowling δεν κρατήθηκε:

«Είσαι ένας πολύ μικρός, μικρός, μικρός άνθρωπος».

Πηγή: iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου