ΔΙΕΘΝΗ

Αίγυπτος: 29 οι νεκροί Κόπτες μετά την επίθεση. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

αίγυπτος-29-οι-νεκροί-κόπτες-μετά-την-επ-450567

Αυξήθηκε σε 29 ο αριθμός των Κοπτών Χριστιανών που βρήκαν τον θάνατο χθες Παρασκευή, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αιγυπτιακών αρχών.

Στα νοσοκομεία του Καΐρου και της Μίνια, όπου έγινε η επίθεση, νοσηλεύονται ακόμα 13 τραυματίες.

Το Ισλαμικό Κράτος δήλωσε σήμερα ότι μαχητές του πραγματοποίησαν την χθεσινή επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες Αιγύπτιους Κόπτες χριστιανούς. «Μία ένοπλη ομάδα από στρατιώτες του χαλιφάτου, έστησαν ενέδρα παγιδεύοντας δεκάδες χριστιανών που πήγαιναν στο μοναστήρι του Αγίου Σαμουήλ, στα δυτικά της πόλης Μίνια» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένοπλοι που φορούσαν μάσκες ανέβηκαν σε αρκετά οχήματα που μετέφεραν χριστιανούς κι άνοιξαν πυρ σχεδόν εξ επαφής. Από την επίθεση αυτή, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 29 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

Για αυτήν την επίθεση, που είναι η τέταρτη κατά Χριστιανών στην Αίγυπτο από τον περασμένο Δεκέμβριο, η Αίγυπτος εξαπέλυσε βομβαρδισμούς σε γνωστές θέσεις τζιχαντιστών στη Λιβύη. Η Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου άλλωστε συνεχίζει και σήμερα τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς κατά στόχων εντός θυλάκων των τζιχαντιστών, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της χώρας.

[protothema.gr]

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου