ΔΙΕΘΝΗ

Πήραν τα παιδιά από την Ισπανίδα που έγινε μητέρα στα 64 της

πήραν-τα-παιδιά-από-την-ισπανίδα-που-έγ-469557

Από την αγκαλιά της 64χρονης μητέρας τους πήρε η κοινωνική πρόνοια τα δίδυμα παιδιά της, καθώς οι υπεύθυνοι που παρακολουθούν την υπόθεση, ανησυχούσαν για τα μωρά.

«Από τότε που βγήκε από το νοσοκομείο, μια διεπιστημονική ομάδα έχει τον έλεγχο της κατάστασης» είπε ο εκπρόσωπος της πρόνοιας στο Μπούρχος της Ισπανίας, για την Μαουρίτσια Ιμπάνεζ που πριν από δύο μήνες έφερε στον κόσμο δίδυμα.
«Όλες οι εκθέσεις καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα δίδυμα χρειάζονται προστασία σε άλλο περιβάλλον».
Ο δικηγόρος της κυρίας Μαουρίτσια Ιμπανέζ, Χουάν Κάρλος Σεζ είπε ότι η 64χρονη ήταν πολύ στενοχωρημένη που της πήραν τον Γαβριήλ και τη Μαρία Ντε Λα Κρούζ καθώς αυτή ήταν η δεύτερη φορά που της παίρνουν κάποιο παιδί.

Η 64χρονη είχε άλλο ένα 6χρονο παιδί, τη Μπλάνκα, την οποία πήρε η πρόνοια, και τώρα ζει με συγγενείς στον Καναδά, αφού το 2014, το δικαστήριο αποφάσισε ότι ζούσε απομονωμένη σε ένα σπίτι χωρίς υγιεινή και χωρίς να πηγαίνει στο σχολείο.
«Την πρώτη φορά που συνέβη ήταν πολύ οδυνηρό για εκείνη. Αυτή τη φορά είναι πολύ χειρότερο» αναφέρει ο δικηγόρος της.

Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες η Ιμπανέζ, είχε ορκιστεί να πάρει να πάρει πίσω την εξάχρονη κόρη της, ενώ υπερασπίστηκε την απόφασή της να κάνει δίδυμα με εξωσωματική γονιμοποίηση.
«Νιώθω απόλυτα έτοιμη να φροντίσω και τα τρία παιδιά. Θα πρέπει να είναι με τη μαμά τους». H γηραιότερη τεκμηριωμένη μητέρα στον κόσμο είναι Νταλιντέ Καούρ από την Ινδία, που γέννησε το 2015 στην ηλικία των 70 μετά από δύο χρόνια θεραπείας εξωσωματικής γονιμοποίησης.

bovary.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου