ΔΙΕΘΝΗ

Εκτέλεση τζιχαντιστών στη Μόσχα

εκτέλεση-τζιχαντιστών-στη-μόσχα-493723

Ένα 24ωρο μετά την επιχείρηση εξολόθρευσης πυρήνα τζιχαντιστών στη Μασσαλία από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες, ήρθε η σειρά της ρωσικής Αντιτρομοκρατικής να εξουδετερώσει θύλακα ισλαμιστών τρομοκρατών στη Μόσχα.

Έπειτα από πολυήμερο κυνηγητό και συνεχή παρακολούθηση, οι πράκτορες της FSB, με αυτόπτη μάρτυρα την τηλεοπτική κάμερα, εισέβαλαν σε γιάφκα σε ανατολικό προάστιο της Μόσχας και εκτέλεσαν δύο τζιχαντιστές ασιατικής καταγωγής.

Στη γιάφκα εντοπίστηκαν όλα τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή βομβών και εκρηκτικών μηχανισμώνΣτη γιάφκα εντοπίστηκαν όλα τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή βομβών και εκρηκτικών μηχανισμών. Ο εντοπισμός και η εκτέλεση των δύο τρομοκρατών έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την τρομοκρατική επίθεση στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, πίσω από την οποία, σύμφωνα πάντα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, κρύβονταν πυρήνες της Τζιχάντ από την κεντρική Ασία.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου των ρωσικών Αρχών, οι δύο ύποπτοι δέχθηκαν τους πυροβολισμούς του πράκτορα, όταν αρνήθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο και αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους.

Η ίδια πηγή ανακοίνωσε ότι οι δύο ύποπτοι, οι οποίοι ήταν ασιατικής καταγωγής, βρίσκονταν υπό παρακολούθηση για επαφές που είχαν με τρομοκρατικές οργανώσεις, ενώ είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία για την κατασκευή βόμβας, την οποία θα χρησιμοποιούσαν σε άγνωστη τοποθεσία και σε άγνωστο χρόνο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι στο οίκημα όπου διέμεναν οι δύο τρομοκράτες βρέθηκαν εκρηκτικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ένα αυτόματο καλάσνικοφ ΑΚ-47 ένα πιστόλι Μακάροφ και πολεμοφόδια.

Στα χέρια της FSB ο αδερφός του «εγκεφάλου» του μακελειού της Αγ. Πετρούπολης

Σύμφωνα με το ρωσικό RT συνελήφθη και κρατείται από τις Αρχές, ο μικρότερος αδερφός του φερόμενου ως «εγκέφαλος» της επίθεσης στο μετρό της Αγ. Πετρούπολης.

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τον Ακράμ Αζίμοφ, με την κατηγορία ότι μετέφερε χρήματα, που χρησιμοποιήθηκαν ώστε να χρηματοδοτηθεί η τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή σε 14 άτομα.

Πηγές: AP, RT, Skynews

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου