ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κιμ ετοιμάζεται για νέα πυρηνική δοκιμή. Τι δείχνουν οι δορυφόροι

ο-κιμ-ετοιμάζεται-για-νέα-πυρηνική-δοκ-499434

Nέα πυρηνική δοκιμή ετοιμάζει η Βόρεια Κορέα την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να αναλάβει δράση. Χθες η Πιονγιάνγκ προετοίμασε τους ξένους ανταποκριτές στη χώρα για κάτι «μεγάλο» που πρόκειται να συμβεί σήμερα. Σύμφωνα με το παρατηρητήριο 38 North με έδρα στις ΗΠΑ, δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι η χώρα των Κιμ είναι έτοιμη για την έκτη πυρηνική δοκιμή από το 2006.

Την ίδια ώρα ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να χειριστεί την κρίση της Βόρειας Κορέας χωρίς την Κίνα, εάν κρίνει πως αυτό είναι απαραίτητο. Ο αμερικανός πρόεδρος έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο Τραμπ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ την περασμένη εβδομάδα και συνομίλησε μαζί του τηλεφωνικά χθες το βράδυ.

«Ο πρόεδρος Σι θέλει να κάνει το σωστό. Κάναμε μια πολύ καλή σύνδεση, νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή χημεία μαζί, νομίζω ότι θέλει να μας βοηθήσει όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει την τεχνολογική δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων με χημικές κεφαλές του νευροπαραλητικού αερίου σαρίν, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Σίνζο Άμπε.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν, καθώς εκφράζονται ανησυχίες ότι σύντομα η Πιονγιάνγκ θα πραγματοποιήσει την έκτη πυρηνική δοκιμή της ή θα προχωρήσει σε νέες δοκιμαστικές πυραυλικές εκτοξεύσεις.

“Υπάρχει η πιθανότητα, η Βόρεια Κορέα να έχει ήδη τη δυνατότητα να εκτοξεύσει πυραύλους, που θα φέρουν κεφαλές με αέριο σαρίν,” δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά ο Ιάπωνας πρωθυπουργός στη διάρκεια συνεδρίασης του Κοινοβουλίου στο Τόκιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου